Eslida acull la primera edició dels Sabors d'Espadà

Eslida acull la primera edició dels Sabors d'Espadà: Jornades gastronòmiques dedicades a productes agroalimentaris ecològics i de proximitat de la Serra d’Espadà

Els propers 17 i 18 d'agost, el poble d'Eslida es convertirà en el centre de la gastronomia amb la celebració de la primera edició de les Jornades Sabors d'Espadà: Jornades gastronòmiques dedicades a productes agroalimentaris ecològics i de proximitat de la Serra d’Espadà. Aquest esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament d'Eslida, Connecta Natura i el Consell Alimentari d'Eslida, pretén promocionar els productes agroalimentaris ecològics i artesanals de la Serra d'Espadà, oferint als visitants una experiència gastronòmica única.

Un cap de setmana ple de sabors autèntics

El dissabte començarà amb una degustació d'hortalisses ecològiques de La Biofranqueza de Caudiel, on els assistents podran apreciar la varietat d'aromes, colors i sabors d'aquests productes. A continuació, l'hotel Fountain Rural Club d'Aín oferirà un menú degustació elaborat amb productes locals i receptes tradicionals de la zona.

Després del dinar, es durà a terme una demostració gastronòmica sobre l'elaboració de dolços típics de la regió, permetent als assistents descobrir les receptes i sabors tradicionals. La jornada de dissabte conclourà amb una degustació de cerveses artesanes i ecològiques de L'Audaç - La Somniada Coop. V., maridades amb fruits secs ecològics de Saborita - Agroecología i Dinamització de l'Alt Palancia. Els participants podran conèixer de prop el procés d'elaboració de les cerveses i les millors combinacions amb fruits secs.


Continuació de les activitats diumenge

El diumenge s'iniciarà amb una degustació d'hortalisses ecològiques de l'Horta del Rajolar, un projecte d'agroecologia on es promou una agricultura sostenible basada en els valors de l'Economia del Bé Comú. Seguidament, Terrenae oferirà una degustació de vins del Celler de la Ibola d'Ain, i dels vins de la IGP Castelló de la cooperativa de Viver i d'ALCOVI d'Almedijar, maridats amb formatges de proximitat de la Caseta d'Espadà d'Eslida.

El dinar de diumenge serà preparat pel Bar Paquita, un establiment amb gran tradició a la zona, que servirà un menú especial per a l'ocasió. A la vesprada, es realitzarà un taller demostratiu sobre l'elaboració de pa artesà amb farines ecològiques de l'ERA aliments ecològics.

Cloenda amb tast d'olis ecològics i pans amb farines ecològiques

Les jornades es tancaran amb una degustació d'olis d'oliva verge extra ecològics de Saborita i de la cooperativa de Viver, acompanyada de pans elaborats amb farines ecològiques de l'ERA - aliments ecològics. Aquesta última activitat permetrà als assistents apreciar els aromes i sabors d'un dels productes més emblemàtics de la Serra d'Espadà.

Gaudeix dels Sabors d'Espadà

No et perdis aquesta oportunitat única de gaudir dels sabors autèntics i tradicionals de la Serra d'Espadà en un entorn privilegiat. Vine a Eslida els dies 17 i 18 d'agost i descobreix tot el que les Jornades Sabors d'Espadà tenen per oferir.

Aquest esdeveniment esta finançat per les Ajudes a l'organització de fires i jornades gastronòmiques de productes agroalimentaris de qualitat diferenciada i de proximitat de la Comunitat Valenciana, de la Conselleria d'Agricultura, Aigua, Ramaderia, i Pesca de la Generalitat Valenciana.


Etiquetes