Erres, la sostenibilitat comença pel consum responsable

Un dels eixos principals del nou Pla de Reactivació Agrària és el fomentar el consum de proximitat. Visitem Erres, un comerç de Castelló de la Plana on podem fer una compra sostenible.

Ens hem proposat seguir l'itinerari de les cistelles d'hortícoles produïdes per Ecograu a la Marjal de Castelló de la Plana, fins a arribar als seus destinataris finals: una família resident al nucli urbà que tria aquests vegetals de temporada i de proximitat.

Les bajoques, alls porros, tomaques o pataques que formaran part d'un saludable menú estiuenc, representen eixe valuós fil que connecta consumidors i productors, restablint una relació directa entre la terra i l'aliment que tenim al plat. Una relació que prescindeix d'intermediaris, a fi de garantir l'abastiment a preu just per a totes les parts implicades.

Venda a granel i residu zero

La primera parada en el camí ens porta a visitar la botiga Erres, un dels punts de recollida dels basquets de verdura ecològica.

 Débora Fabregat i Oriana Brunori en la botiga Erres. Foto Samarucdigital 

Es tracta d'un establiment de venda a granel i residu zero, on s'ofereixen tota mena de productes de primera necessitat amb una característica en comú: tot allò que trobarem està lliure de plàstics i de tòxics.

La seua propietària, Débora Fabregat, destaca la necessitat de conscienciar la ciutadania cap a la incorporació d'hàbits de consum més sostenibles i responsables, fomentant la reducció de residus, la reutilització i el reciclatge, perquè "la nostra manera de consumir pot canviar el món, cal que siguem part de la solució".


Etiquetes