Anguiles per a l'eternitat

El budisme enalteix l'honestedat de les persones que no mengen carn, ja que d'aquesta manera no danyen la vida d'altres éssers vius. Però realment milers de budistes en consumeixen i per tal d'equilibrar l'ultratge adquirit han d'alliberar a la natura altres animals vius. Aquesta és la història d'unes anguiles valencianes que han trobat la llibertat de mans de la comunitat budista xinesa de València.

Una piscifactoria d'anguiles de Puçol (València), el Servei de Vida Silvestre de la Conselleria de Medi Ambient i la comunitat budista xinesa de València s'han unit per a dur a terme una tradició mil·lenària religiosa. L'alliberament d'animals és una experiència Dharma (significa protecció) que té com a objectiu salvar la seua vida com a un estímul compassiu. Els budistes que al llarg de tot un any han consumit la carn d'animals se senten en deute amb ells. Necessiten compensar aquesta acció amb l'alliberament a la natura d'altres animals. Als principals països budistes com la Xina, Tailàndia o Myanmar és una tradició religiosa molt estesa però al territori valencià és pràcticament desconeguda.

En llibertat sota control


Els propietaris de l'empresa Valenciana d'Aqüicultura, una piscifactoria dedicada a l'engreix d'anguiles, es van interessar pel costum d'alliberar animals al medi natural com a experiència religiosa i de ponderació amb el medi ambient. Van contactar amb els budistes xinesos de València per a oferir-los una part de les seues anguiles en l'acte religiós d'alliberament. El resultat final és molt destacat perquè s'ha aconseguit participar d'una tradició religiosa mil·lenària alhora que es beneficia la població d'anguiles en els rius valencians. El lloc escollit per a alliberar a desenes d'anguiles entre pregàries, cants, la lectura de textos de Dharma i mantres ha sigut el Parc Natural del Túria.


Etiquetes