La rosseta protagonista d'un documental premiat internacionalment.

El documental de naturalesa: Patches, una producció valenciana recentment acabada, ha tingut una primera exposició pública en el prestigiós festival de documentals "Nature without borders International Film Festival" als EUA, sent premiat com "Outstanding Excellence"

La rosseta, una de les nostres aus en major perill de desaparició, és la principal protagonista del documental Patches, produït per la unió temporal d'empreses Ukedocu U.T.E. (les productores valencianes Ukemotion S.L. i Docu Produccions S.L.). Pensat per a la seua distribució en el mercat internacional de continguts televisius, ha tingut una primera exposició pública en el prestigiós festival de documentals Nature without borders International Film Festival als EUA, sent premiat com "Outstanding Excellence". Un festival de cinema internacional creat exclusivament per a temes orientats a la naturalesa al qual es presenten centenars de produccions de tot el món en diferents categories.

 Patches, la cria de rosseta protagonista del documental. Fotograma deldocumental.

Paches: l'última rosseta

L'última rosseta d'aquell aiguamoll mor en el seu viatge migratori, en les dunes del Sàhara. Aqueix any a penes 30 individus quedaven en tota Europa, per això el xicotet ànec d'antifaç es converteix en l'au aquàtica en major perill d'extinció. És llavors quan transcorre la història de Patches, l'última de la seua estirp, una història repleta d'aventures de l'èxit de les quals, depén la supervivència d'uns éssers únics en l'univers.

A més d'en L'Albufera, el documental s'ha rodat en altres aiguamolls de la Comunitat Valenciana com la Marjal d'Almenara i la Marjal del Moro a València, el Parc Natural de Santa Pola a Alacant i el del Fondo a Elx, així com als parcs andalusos de les Marismas de Odiel i la Devesa de Abajo en Doñana i els aiguamolls de la costa Atlàntica del Marroc. El documental ha comptat per a la seua realització amb el suport de la Casa del Mediterrani i la Generalitat Valenciana, especialment del Centre de Recuperació de Fauna del Saler.

 El director, Batiste Miguel, i el director de fotografia Manuel Pascual durant el rodatge de Patches. Foto: Alvaro Olavarría

Per al director: Batiste Miguel, aquest premi demostra la importància mundial dels treballs en pro de la conservació de la naturalesa que s'estan duent a terme a la Comunitat Valenciana, però també destaca la falta d'interés per part dels mitjans de comunicació públics pels temes relatius a la naturalesa i el medi ambient. És significatiu que un documental valencià que competeix amb productores a escala internacional, no té cabuda en la nostra televisió pública local.

El productor Álvaro Olavarría es congratula amb el premi pel complicat que és gravar animals en estat salvatge en el seu hàbitat natural, la qual cosa els ha portat a dos anys de rodatge. Malgrat la falta d'ajudes locals per a documentals de natura, agraeix molt el suport de Casa del Mediterrani que els va permetre, per exemple, gravar la rosseta en la seua hivernada al Marroc i el bon acolliment que està tenint el documental en l'àmbit internacional, que finalment serà distribuït per la distribuïdora Ártico.


Etiquetes