La creativitat es posa al servei de la ciència al Botànic

La creativitat artística es posa al servei de la ciència i la investigació en Art al Jardí, la nova proposta que ens apropa el Jardí Botànic de la Universitat de València, comissariada per Almudena Armenta i Teresa Guerrero.

Les obres exposades són interpretacions artístiques del món vegetal fruit de diversos projectes duts a terme a institucions com el CSIC o el Reial Jardí Botànic de Madrid junt amb obres inèdites realitzades expressament per al Botànic. La Natura és, per tant, la protagonista indiscutible del conjunt dels diversos llenguatges individuals utilitzats (escultures, fotografies, resines, alumini, talles en fusta, etc.) que configuren una visió innovadora del món de la botànica a través de la creativitat i la sensibilitat dels artistes participants.

L’exposició es complementa amb un Cicle de Conferències en què quatre professionals del camp artístic i científic ens mostraran els vincles entre art i món vegetal, amb un caràcter científic, filosòfic i estètic. La primera sessió dedicada a repassar la trajectòria dels jardins botànics espanyols al segle XX per part d’Antonio Regueiro, conservador del Reial Jardí Botànic de Madrid en excedència, tindrà lloc el proper dijous 17 de novembre, a les 18.30 h, a l’auditori Joan Plaça. En les següents sessions es tractaran també altres temes relacionats, des de les il·lustracions dels científics en les expedicions fins a les aportacions dels artistes actuals que treballen amb la botànica.

L'exposició va obrir les seues portes aquest dissabte en la Sala Hort de Tramoieres on es van reunir els artistes de la mostra, membres del grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza de la Universitat Complutense de Madrid.

El grup Arte, Ciencia y Naturaleza

El grup Arte, Ciencia y Naturaleza, fundat en 1992, té com a objectiu fonamental la difusió de la Ciència i l’estudi de la Natura a través de l’Art per tal d’arribar a la major part de la societat i donar a conèixer el patrimoni de les institucions científiques. Entre els seus projectes més destacats trobem la creació d’una escultura basada en la molècula d’ADN en la Facultat de Biològiques de la UCM, l’escultura La fuente de la vida en col·laboració entre CIB y UCM, diverses intervencions al Reial Jardí Botànic de Madrid o el projecte Germinando Arte y Ciencia, en què difongueren la riquesa dels bancs de germoplasma del CSIC, entre altres. Fruit de les aportacions del grup d’investigació fou la Medalla de l’Associació de Científics Espanyols de 2006.


Etiquetes