Formació en horticultura per espentar la reactivació agrària a Castelló de la Plana
El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha compartit aquest dijous l'esborrany del Pla de Reactivació Agrària amb els alumnes del curs de formació en horticultura ecològica, que impulsen la Regidoria i la Conselleria d'Agricultura per a ajudar a avançar al sector primari en un context de reactivació postpandèmia i propiciar un relleu generacional.
Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica, ha explicat als participants del curs les línies estratègiques del Pla de Reactivació Agrària que dissenya la Regidoria al costat de la Comissió de Reactivació Agrària del Consell Agrari i de Sostenibilitat Municipal, per a respondre a les necessitats del sector, millorar la seua rendibilitat impulsant canals curts de comercialització, formes de producció agroecològiques i recuperant camps abandonats.
"En aquesta legislatura tenim el repte de generar un ecosistema favorable que espente al nostre sector primari a la seua recuperació; que impulse la seua reactivació com a projecte de ciutat, que oferisca una alternativa econòmica, una alimentació saludable, conserve el nostre territori i millore la qualitat ambiental", ha explicat Navarro.
La Regidoria ja ha desenvolupat diagnòstics que recullen les demandes de productores i productors i la situació de les parcel·les rústiques i ara treballa en el Pla de Reactivació Agrària. "Una de les propostes que ens traslladen des del sector és la necessitat de potenciar la formació. Amb el curs d'aquesta setmana, n'hem traslladat nocions sobre horticultura ecològica", ha remarcat Fernando Navarro.
La sessió d'aquest dijous també ha abordat el procés de certificació ecològica. El curs, en el que han participat una vintena d'alumnes de Mitjana, finalitza aquest divendres amb una visita a una finca ecològica.