El Consorci riu Millars premi Biodiversitat i Societat

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntament d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana guanya el premi Biodiversitat i Societat en la categoria 'Accions de Conservació atorgat pel Servici de Vida Silvestre de la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental pertanyent a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars format pels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha sigut guardonat amb el premi Biodiversitat premi Biodiversitat i Societat en la categoria 'Accions de Conservació' per la seua gestió mancomunada de l'espai fluvial protegit. El Servici de Vida Silvestre de la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental pertanyent a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural organitza la cinquena edició d'aquests premis. El jurat ha destacat l'exitosa fórmula de gestió que desenvolupa el Consorci riu Millars format per diverses administracions públiques. Segons el Servei de Vida Silvestre en les últimes dècades, han anat sorgint en la Comunitat Valenciana, noves fórmules per a la gestió i conservació de la biodiversitat on els ciutadans, empreses, associacions, entitats públiques i altres organismes són promotors i protagonistes de les accions de conservació. La gestió diària del Consorci riu Millars està desenvolupada pels 3 tècnics de medi ambient dels consistoris involucrats dels ajuntaments d'Almassora, Borriana i Vila-real així com pels de la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. Els tècnics dissenyen tota la gestió diària del paisatge protegit. Cal apuntar la importància que té la guarderia rural que treballa els 365 dies de l'any al riu així com el servei de manteniment. Amb aquests premis es pretén donar un reconeixement públic a aquestes entitats valencianes que destaquen pels seus programes orientats a la gestió, conservació o difusió de la biodiversitat valenciana. L'alcalde de Vila-real i president del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, José Benlloch, ha rebut el premi de mans de Delia Álvarez, directora general de Prevenció d'Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana. Benlloch ha agraït el guardó a més de fer valdre la gestió mancomunada del Paisatge Protegit. També ha volgut destacar el canvi radical que ha esdevingut la desembocadura des que està protegida amb diverses figures legals. El diputat de Medi Natural de la Diputació Provincial de Castelló, Antonio Cases i els regidors de Medi Ambient dels Ajuntaments de Borriana i Vila-real, Bruno Arnandis i Josep Pasqual Sancho han estat presents durant l'entrega del guardó. Cal recordar que a partir del mes de febrer l'Ajuntament de Borriana amb la seua alcaldessa al davant, Maria Josep Safont, es farà càrrec de la presidència del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars durant els pròxims dos anys.

Categories i premiats
El V Premis Biodiversitat i Societat 2018 han guardonat altres institucions públiques, fundacions i oenegés. Enguany el premiat en la categoria Investigació aplicada a la conservació de la biodiversitat ha sigut el Jardí Botànic de la Universitat de València. Pel que fa a la categoria d'Ajuntament Exemplar el consistori guardonat ha sigut Torrevella (Alacant). El premi Difusió i Comunicació se l'ha emportat l'ONG de desenvolupament castellonenca EDC Natura-Fundació Omacha pel seu Simposi Internacional de Naturalesa i Fotografia de Vila-real (Castelló) que es celebra des de fa 15 anys. En la categoria Producció de Naturalesa i Custòdia del Territori ha sigut guardonada la Fundació de la Comunitat Valenciana Victoria Laporta Carbornell. La celebració de l'entrega dels premis s'ha realitzat al Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana ubicat en l'alqueria dels Frares, un edifici del segle XVII que representa l'arquitectura típica de les planícies pròximes al litoral valencià al terme de Sagunt (València). El Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro ha sigut l'encarregat de presentar l'acte.

Tots els premiados al pati del CEACV

Etiquetes