Castelló defensa l'alimentació sostenible per a fer front al canvi climàtic

Castelló defensa l'alimentació sostenible per a fer front al canvi climàtic en el Fòrum Global del Pacte de Milà. El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, participa en l'assemblea de la Xarxa de Ciutats per la Agroecologia, en el marc del fòrum internacional d’alimentació

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha participat aquest dimarts en l'assemblea de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, celebrada en el marc del 7é Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà a Barcelona. Esta cita ha comptat amb l’assistència de diferentes ciutats com Madrid, Barcelona, València, Córdoba o Valladolid. Té l'objectiu de visibilitzar la importància de l'alimentació saludable per a fer front a l'emergència climàtica i ecològica i continuar avançant en la sobirania alimentària, hàbits saludables i la valorització de l'entorn agrari i ambiental. 

“Castelló ha assistit al Fòrum Internacional del Pacte de Milà, que integra a més de 100 ciutats per a impulsar models alimentaris sostenibles, i a l'assemblea anual de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, un espai important per a analitzar les polítiques alimentàries sostenibles i els canvis en hàbits de consum que poden frenar el canvi climàtic. Estes reflexions van d'acord amb els objectius fixats en el Pla General de la ciutat i en el Pla de Reactivació Agrària, que han de portar-nos dins de 10 anys a una ciutat amb més sobirania alimentària i un entorn periurbà que ens alimente i genere hàbits més saludables”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro. 

El regidor municipal subratlla que en aquesta cita els municipis comparteixen diferents models de desenvolupament alimentari saludable per a impulsar una agenda verda i sostenible. L'Ajuntament forma part des d'aquest any de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, que treballa per promoure els objectius del Pacte de Milà. 

La Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia

La Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia planteja durant aquestes jornades el seu full de ruta sobre alimentació i clima amb l'objectiu d'explicar com els sistemes alimentaris locals es poden adaptar per a ajudar a mitigar l'emergència climàtica. Per a això, a més de la coordinació internacional amb ciutats i municipis de tot el món, des de la Xarxa es desenvoluparan els acords impulsats en la Declaració de Valladolid a partir de l'informe Sistemes Alimentaris Locals Enfront de Riscos Globals, de la COVID19 a la Crisi Climàtica. Una bateria de 14 accions articulades entorn de 5 objectius prioritaris per a adaptar els sistemes agroalimentaris locals als impactes de les emergències globals i mitigar les seues causes. 

A l'octubre del passat any més de 20 municipis van signar la Declaració de Valladolid, centrada en el desenvolupament de polítiques públiques per a augmentar la sostenibilitat i resiliència dels sistemes alimentaris a les ciutats i  reaccionar a les emergències globals com la crisi climàtica. 

Les accions compromeses en la declaració de Valladolid contemplen: sistemes alimentaris sostenibles i resilients; protecció de sòls agraris i incorporació en el planejament general urbà instruments de protecció i foment de sistemes de producció agroalimentaris; assegurar l'accés a aliments sostenibles; activació comunitària; i coordinació entre administracions en les polítiques públiques. 

Etiquetes