Connect
To Top

Agenda

juny, 2017

Mostrar opcions

16abr - 10decTots els diesQUATRETONDA, entre la Serra i el Pla. TOT UN MÓN PER DESCOBRIR!

Més

Detalls de l'esdeveniment

L’Ajuntament de Quatretonda, a través de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, ofereix rutes temàtiques per a promocionar el nostre patrimoni històric, natural, cultural i gastronòmic.

Es tracta de visites guiades de senderisme, cicloturisme i cultura.  Les rutes es fan tot l’any, més o menys de manera mensual, i especialment en dies festius i en períodes de vacances. Els recorreguts inclouen rutes de senderisme, cicloturisme o cultura pel centre de la població, amb explicacions de tot el que es visita. Es tracta de rutes didàctiques, en què s’ensenya com s’elabora l’apreciat oli d’oliva de Quatretonda, les herbes comestibles, el seu patrimoni natural i arquitectònic i la seua història.

Aquesta segona edició del programa QUATRETONDA, entre la Serra i el PlaTOT UN MÓN PER DESCOBRIR!” ja va començar el 18 de febrer amb la ruta Quatretonda mediterrània. Artesaniagastronòmica en la que es va visitar un antic celler, l’almàssera del Tio Domingo i un forn tradicional. Així mateix, ahir va tindre lloc la ruta  Fer herbes a Quatretonda en la qual els assistents varen poder conèixer les herbes que tradicionalment s’han collit per a menjar a Quatretonda al mateix temps que han gaudit d’una passejada pel pla, del bon temps i del paisatge. A l’acabar van degustar els deliciosos i típics pastissets d’herbes.

Hora

Abril 16 (Diumenge) - Desembre 10 (Diumenge)

Lloc

Jardí Botànic

C/Quart, 80, 46008 Valencia

Esdeveniment organitzat per

Jardí Botànic de la Universitat de Valènciahttp://jardibotanic.org C/Quart, 80, 46008 Valencia

10maig - 17setTots els diesJoan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes

Més

Detalls de l'esdeveniment

Joan Pellicer i Bataller (1947 – 2007) ha sigut un dels més originals investigadors valencians en etnobotánica de les últimes dècades. Va estudiar Medicina en la Universitat de València i va abandonar l’exercici d’aquesta disciplina per a centrar-se en la recerca etnobotánica en les comarques centrals valencianes. Des de finals dels anys 80 realitza un intens treball de camp amb metodologia etnobotánica a La Safor, La Marina, La Costera, l’Alcoià, el Comtat, etc., i anys després presenta la seua tesi doctoral sobre flora medicinal.

Un dels seus primers llibres d’etnobotànica va ser Herbari breu de la Safor (1991) al que va seguir Flora pintoresca del País Valencià (1999). Va guanyar la primera edició del Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular (1999) amb l’obra Customari Botànic, de la qual després es van publicar dos volums més (2000 – 2004). En la revista Mètode, de la Universitat de València, es va publicar entre 2001 i 2004 la sèrie d’articles Botànica estimada.
Joan Pellicer va escriure també Meravelles de Diània: camins, paratges i paisatges dels comarques centrals valencianes (1995 i 2007), i De la Mariola a la mar (1997), obres en les quals combina la crònica de viatges, la transcripció de converses amb els habitants, la descripció de paisatges, etc., fins a conformar una autèntica geopoètica del territori.
Va ser un gran divulgador de la flora i del saber etnobotànic valencià en cursos, conferències i jornades, i va col·laborar regularment amb la Universitat Popular de Gandia i la Universitat d’Alacant. Les seues aparicions periòdiques a Gandia Televisió i en diversos programes de Canal 9 i Punt 2, especialment a Medi Ambient, li van proporcionar gran popularitat.
Joan Pellicer va morir en 2007 deixant obertes interessants línies de recerca i molta obra inèdita.

Hora

Maig 10 (Dimecres) - Setembre 17 (Diumenge)

Lloc

Museu Valencià d'etnologia

Esdeveniment organitzat per

14maig - 26novTots els diesDE RUTA AMB EL BOTÀNIC. CICLE D'EXCURSIONS

Més

Detalls de l'esdeveniment

Les excursions del Botànic són la nostra proposta per gaudir de la natura propera que ens envolta. Des dels paisatges muntanyencs que caracteritzen l’interior del territori valencià a les planes i els penya-segats que banyen les seues costes.

Acompanya’ns per aquest extens territori mediterrani que tanca una gran varietat d’espais d’elevat valor ambiental, cultural i paisatgístic. Sempre de la mà de guies especialitzats que ens explicaran cada detall dels llocs i que ens ensenyaran a valorar i identificar la riquesa ecològica i botànica de cada zona.

Un projecte organitzat pel Jardí Botànic en col·laboració amb el club de viatges Fil per Randa, y patrocinat per Caixa Popular. Escapa’t d’excursió amb nosaltres!

PROGRAMACIÓ 2017

14 MAIG. PUJADA AL MENEJADOR DE LA FONT ROJA. EXPLOSIÓ DE COLORS PER PRIMAVERA (ALCOIÀ)
Primer dia de matrícula 12 abril

10 JUNY. COVES I CASCADES AL RIU JUANES. RUTA DE L’AIGUA A BUNYOL (LA FOIA DE BUNYOL)
Primer dia de matrícula 22 maig

23 JUNY. SANT JOAN I L’ALBUFERA EN VELA LLATINA. L’ALBUFERA DE NIT (L’HORTA SUD)
Primer dia de matrícula 5 juny

30 SETEMBRE. PUJADA AL CIM DEL PENYAGOLOSA. CAMINANT PEL SOSTRE DEL PAÍS VALENCIÀ (ALCALATÉN)
Primer dia de matrícula 11 setembre

29 OCTUBRE. LES TERRES ALTES DEL RIU MILLARS. CAMINS DE RAMADERS (ALT PALÀNCIA)
Primer dia de matrícula 10 octubre

12 NOVEMBRE. LES GORGES DEL RIU SERPIS. L’INFERN DELS ANGLESOS (LA SAFOR)
Primer dia de matrícula 23 octubre

26 NOVEMBRE. 100 ANYS D’ART PREHISTÒRIC A CASTELLÓ. PARC CULTURAL DE VALLTORTA-GASULLA (ALT MAESTRAT)
Primer dia de matrícula  6 novembre

Hora

Maig 14 (Diumenge) - Novembre 26 (Diumenge)

Lloc

Jardí Botànic Uviversitat de València

C/Quart, 80, 46008 Valencia

Esdeveniment organitzat per

Jardí Botànic de la Universitat de Valènciahttp://jardibotanic.org C/Quart, 80, 46008 Valencia

25maig - 24setTots els diesEXPOSICIÓ DE MANUEL SÁEZJardí Botànic

Més

Detalls de l'esdeveniment

El Botànic acull una exposició molt especial, Por las ramas, l’obra del pintor Manuel Sáez, que suposa una tornada al Jardí vint-i-un anys després de la seua exposició Trópicos. Per a l’ocasió l’Estufa Freda es transforma en un nou espai expositiu i alberga la força del color i la suggerència de la trama de la proposta de Manuel.

La mostra Trópicos fou un recull del seu treball realitzat a la República Dominicana, però en aquesta ocasió Por las ramas, tot i estar també viscuda i creada a partir de la natura, és completament diferent. Manuel Sáez porta al Jardí un retrat del Botànic sorgit després d’haver-se convertit en un dels seus visitants més assidus. Enamorat del nostre espai i fascinat per tot el que ací ocorre, s’endinsa en cada racó i corredor exterior, però també als laboratoris i els espais de conservació i, finalment, rescata elements concrets, fragments, posa sobre ells la seua mirada d’artista i els retrata amb una pintura precisa i, al mateix temps, renovadora.

La última vegada que poguérem contemplar obra de Manuel Sáez fou a la Sala Parpalló, al 2008. Tot i aquest llarg període Manuel, que actualment viu i treballa a València, té un llarg llistat d’exposicions individuals i col·lectives que recorren tota la península , i també Europa i Sud-Amèrica. L’han acollit l’IVAM, el Cercle de Belles Arts de Madrid, el museu Rufino Tamayo a Mèxic o el Museu d’Art Contemporani de Montevideo, entre molts altres, així com nombroses galeries. Premi Ícaro i Beca de l’Academia Espanyola de Belles Arts a Roma, l’Àgora de la Universitat Jaume I a Castelló està dissenyada per ell, un gran guant blanc composat de 27.930 peces de gres porcellànic antilliscant.

Manuel Sáez ha captat l’origen del Jardí, allò que hi havia a l’Hort de Tramoieres quan a principis del segle XIX el visità el Rector Vicente Blasco, tal volta en companyia del seu deixeble i amic Antonio José Cavanilles. En aquella visita, clau per a la història futura del Botànic, trobaren els elements que permeteren el seu desenvolupament: aigua, terra, llum i tàpia; i també els trobem ara al retrat que ens fa.

És un esperit inquiet, un explorador del segle XXI. Alejandro Malaspina inicià un viatge de circumnavegació que el portaria a donar la volta al món a finals del segle XVIII, a la mateixa època en la que la Universitat de València buscava localització per al seu Jardí Botànic. Dos-cents anys després Manuel inicià un singular viatge de circumnavegació pel seu univers particular, el nucli del qual fou aquest mateix Jardí.

Els grans botànics han estat grans dibuixants. És la millor forma d’observar i aprendre sobre un objecte, sobre allò complex, amb capes (amb verticils, com diem els científics) i, segurament també, sobre un mateix.

Hora

Maig 25 (Dijous) - Setembre 24 (Diumenge)

Lloc

Jardí Botànic Uviversitat de València

C/Quart, 80, 46008 Valencia

Esdeveniment organitzat per

Jardí Botànic de la Universitat de Valènciahttp://jardibotanic.org C/Quart, 80, 46008 Valencia

2juny - 30Tots els diesProgramació d'Activitats ITINERANTURJuny

Més

Detalls de l'esdeveniment

JUNIO

DOMINGO 4. CAMPAÑA GRATUITA “CELEBREM AMB LA NATURA!”

Castellón desde las alturas: la Raca, Roca Blanca y Portell

Día Mundial del Medio Ambiente: . Lugar y hora de encuentro: carretera del Desierto de las Palmas, 9h. Dificultad: Alta. Distancia: 11,5 km. Tiempo aprox.: 5h. Público recom.: senderistas experimentados. Más info., inscripciones, etc.: http://itinerantur.com/#Contacto

SÁBADO 10. ACTIVIDAD GRATUITA

Fuentes Monumentales y Olivos Milenarios.

patrocinada por el Ayuntamiento de Canet lo Roig.  Lugar y hora de encuentro: Canet lo Roig (Bajo Maestrazgo), 10h. Dificultad: Baja. Distancia: 7 km. Tiempo aprox.: 4h. Público recom.: familias con niños a partir de 6 años acostumrados a caminar por senderos. Más info., inscripciones, etc.: http://itinerantur.com/#Contacto Fotos: http://www.itinerantur.com/ruta-06.html Microdocumental de Itinerantur “Los Olivos Milenarios”: https://www.youtube.com/watch?v=gk3Ly9LRZ5A

SÁBADO 17. ¡ACTIVIDAD NOCTURNA CON OBSERVACIÓN ASTRONÓMICA!

El Universo desde el Bartolo.

Lugar y hora de encuentro: Aparcamiento del Convento de los Carmelitas (P.N. Desierto de las Palmas), 18.00h. Dificultad: Moderada- baja. Distancia: 6 km. Tiempo aprox.: 6h. Público recom.: A partir de 8 años. Más info., etc.:http://itinerantur.com/index.html#Contacto Fotos: https://www.facebook.com/pg/itinerantur/photos/?tab=album&album_id=778305258935552

SÁBADO 24.

¡Al agua! El Nacimiento del Río Palancia y el Molinar.

Lugar y hora de encuentro: El Molinar (El Toro, Alto Palancia), 9h. Dificultad: Baja. Distancia: 6 km. Tiempo aprox.: 5h. Público recom.: A partir de 6 años. Más info., fotos, etc.: http://itinerantur.com/ruta-21.html Video ruta familiar al río Palancia: https://www.youtube.com/watch?v=B_A5pu_hB_w&t=1s

DOMINGO 25. ACTIVIDAD GRATUITA

Ruta ciclo-turista por Mascarell y el patrimonio costero de Nules

patrocinada por el Ayuntamiento de Nules. . Lugar y hora de encuentro: Mascarell (Nules, la Plana Baja), 10h. Dificultad: Baja. Distancia: 15 km. Tiempo aprox.: 4h. Público recom.: familias con niños mayores de 6 años que sepan ir en bici. Más info., inscripciones, etc.: http://itinerantur.com/#Contacto Fotos y descripción: http://itinerantur.com/ruta-26.html

Hora

juny 2 (Divendres) - 30 (Divendres)

Lloc

Castelló

Castelló

Esdeveniment organitzat per

Itineranturhttp://itinerantur.com/ http://itinerantur.com/#Contacto

15juny - 25Tots els diesParticipa en la incubadora d’empreses agroalimentàries AGRO-LAB

Més

Detalls de l'esdeveniment

Molta atenció, perquè es busquen persones físiques o jurídiques disposades a desenvolupar solucions innovadores que puguen contribuir a la creació d’un sistema alimentari local i sostenible. Elles formaran part de la prova pilot que està desenvolupant AGRO-LAB, la incubadora agroalimentària creada per Mercavalència, en col·laboració amb Las Naves (Centre de Innovació de l’Ajuntament de València), la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València i la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica. Es tracta d‘una iniciativa basada en la producció de proximitat i en l’economia solidària, que contribuirà a la creació d’un sistema alimentari local i sostenible a la ciutat de València, respectuós amb el medi ambient i la salut dels consumidors.

Este projecte naix arran la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que té València. I l’objectiu és afavorir el desenvolupament d’un teixit empresarial diversificat que dinamitze la producció, l’elaboració, la distribució i el consum de productes ecològics de proximitat de l’horta de València.

Ja s’ha obert el termini per a participar i estarà en marxa fins el dia 25 de juny. Ací pots descarregar-te la convocatòria. Un mes després es donaran a conéixer les dos propostes triades. L’assaig d’incubació es realitzarà entre l’1 de setembre i el 30 de novembre de 2017, amb possibilitat d’ampliar-la tres mesos més.

Durant la presentació del projecte, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha recordat que fins ara “València ha viscut d’esquenes a la seua horta i ara ho fa apreciant-la, amb una Regidoria específica que treballa per a impulsar.la, i uns mercats municipals que acosten els seus productes a la ciutadania. En este projecte se sumen totes les sinèrgies en este sentit”.

Hora

juny 15 (Dijous) - 25 (Diumenge)

Lloc

Valencia

Esdeveniment organitzat per

16juny - 30Tots els diesPrimer voluntariat d'aus òrfenes per a persones amb diversitat funcionalLa Fundació ACAVALL i l'empresa SIMBIOSI, ESPAI AMBIENTAL

Més

Detalls de l'esdeveniment

• Es tracta d’un projecte d’inclusió social

• Aquest projecte compta amb la col·laboració i finançament de la Generalitat Valenciana i l’empresa Lush.

La Fundació ACAVALL i l’empresa SIMBIOSI han organitzat el primer Programa de Voluntariat d’Aus Òrfenes per a persones amb i sense Discapacitat Funcional. El projecte #AcogeUnPajarito suposa la continuïtat del Programa de Voluntariat d’Aus Òrfenes. En aquesta tercera edició, la Fundació ACAVALL i SIMBIOSI, han decidit dedicar-ho a la inclusió de persones amb diversitat funcional, que de manera voluntària vulguen ser responsables de la cria d’aus òrfenes.

En aquest projecte també podran participar voluntaris sense diversitat funcional i les ONG que han participat en les anteriors edicions com l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València (AFAV), la Residència i Centre de Dia de Velluters o Hogares Compartidos. En aquesta nova edició d’aquest programa, el projecte es converteix en pioner a Espanya, en convertir-se en un espai d’inclusió social, amb el principal objectiu de traure avant el major nombre possible d’ocells orfes i dur a terme un treball de conservació de les nostres aus autòctones.

Així mateix, en #AcogeUnPajarito també s’estudiarà l’impacte que té en els participants l’experiència de cuidar a aquests animals, i com influeix aquesta sobre alguns indicadors relacionats amb la qualitat de vida i el seu benestar emocional.

Tots els voluntaris del projecte, especialment les persones amb diversitat funcional, rebran informació, suport i supervisió en la cria de les aus. Podran estar en contacte amb els professionals de SIMBIOSI les 24 hores del dia, a més de comptar amb activitats mensuals, on es reuniran tots el voluntaris en el Centre de Recuperació La Granja El Saler. En aquest espai de participació comunitària podran participar tant els voluntaris amb i sense diversitat funcional, com qualsevol persona interessada en temes de recuperació d’animals autòctons.

També es durà a terme un seguiment del voluntariat a través de les xarxes socials del projecte perquè tots vegem créixer als pollets i ser partícips d’aquesta meravellosa experiència (la pàgina de Facebook és @acogeunpajarito) Per a participar en aquest voluntariat cal enviar un mail a acogeunpajarito@fundacionacavall.com

Hora

juny 16 (Divendres) - 30 (Divendres)

Lloc

Valencia

26juny - 22julTots els dies3,2,1 IMMERSIÓ! OBERT EL TERMINI PER A l'ESCOLA D'ESTIU DEL OCEANOGRÀFIC DE VALÈNCIA

Més

Detalls de l'esdeveniment

Enguany l’escola del Oceanogràfic, és una immersió en l’Oceà a través de les Aventures de l’Oncle Isaac i els seus nebots amb les meduses i cinema 4 D com a protagonistes. Estem impacients per que comence l’escola d’estiu de 2017.

Tindrà lloc del 26 de juny al 22 de juliol en horari de 9 a 17h, excepte els dijous , dia en què es quedaran a dormir amb taurons i el divendres que eixiran a les 15h per a poder descansar després d’una setmana tan intensa. Tots els dies a partir de les 8.30 hores ja podran deixar als xiquets al càrrec dels educadors en les instal·lacions del Oceanogràfic de València.

En ella podran aprendre jugant curiositats sobre el món marí i a més, gaudir d’activitats exclusives tals com un baptisme de bussege, una solta de tortugues en la platja, conèixer els nous aquaris i espècies de meduses, conèixer d’a prop a Kylu, l’única cria de beluga d’Europa, gaudir del cinema 4D amb multitud de sensacions i gaudir en exclusiva de les impressores en 3D. També visitaran la zona tècnica del Oceanogràfic i descobriran “l’altre costat de l’aquari” del delfinario, els lleons marins i fins i tot la zona de quarentena, on s’aclimaten tots els peixos abans d’anar als aquaris d’exhibició.

La nit dels dijous, els participants en l’escola dormiran en la instal·lació d’Oceans sota l’atenta mirada dels taurons, enfront de l’aquari més gran d’Europa.

El matí del divendres es realitzarà la solta d’una tortuga marina (tortuga babau) recuperada en el centre de recuperació ARQUEJA del Mar del Oceanogràfic. Tindrà lloc en una platja pròxima a la ciutat de València en exclusiva per als participants de l’Escola de Pasqua.

La inscripcions poden fer-se a través del telèfon de reserves del Oceanogràfic (960 47 06 47) o des de la pàgina web (https://www.oceanografic.org/actividad/escuela-de-verano/)

Les places de l’escola són limitades i seran adjudicades per estricte ordre d’inscripció.

Hora

Juny 26 (Dilluns) - Juliol 22 (Dissabte)

Lloc

Oceanogràfic

Esdeveniment organitzat per

28junyTots els diesMercat del Riurau Mercat del Riurau a Jesús Pobre

Detalls de l'esdeveniment

Mercat del Riurau cada diumenge de 18.00h a 23.00h a Jesús Pobre. El Mercat del Riurau es un espai de trobada on compartir moments i converses, i on conéixer de prop llauradors, forners, artesans i creatius que mostren el seu producte sense intermediaris.

http://biovalencia.org/evento/mercat-del-riurau/?instance_id=12059

Hora

Tots els dies (Dimecres)

Lloc

Mercat Riurau de Jesús Pobre (Denia) 03749 Jesus Pobre

Mercat Riurau de Jesús Pobre (Denia) 03749 Jesus Pobre

Esdeveniment organitzat per

Mercat de Riau 667619336 , mercatdelriurau@gmail.com,

X