Connect
To Top

Agenda

juliol, 2017

Mostrar opcions

16abr - 10decTots els diesQUATRETONDA, entre la Serra i el Pla. TOT UN MÓN PER DESCOBRIR!

Més

Detalls de l'esdeveniment

L’Ajuntament de Quatretonda, a través de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, ofereix rutes temàtiques per a promocionar el nostre patrimoni històric, natural, cultural i gastronòmic.

Es tracta de visites guiades de senderisme, cicloturisme i cultura.  Les rutes es fan tot l’any, més o menys de manera mensual, i especialment en dies festius i en períodes de vacances. Els recorreguts inclouen rutes de senderisme, cicloturisme o cultura pel centre de la població, amb explicacions de tot el que es visita. Es tracta de rutes didàctiques, en què s’ensenya com s’elabora l’apreciat oli d’oliva de Quatretonda, les herbes comestibles, el seu patrimoni natural i arquitectònic i la seua història.

Aquesta segona edició del programa QUATRETONDA, entre la Serra i el PlaTOT UN MÓN PER DESCOBRIR!” ja va començar el 18 de febrer amb la ruta Quatretonda mediterrània. Artesaniagastronòmica en la que es va visitar un antic celler, l’almàssera del Tio Domingo i un forn tradicional. Així mateix, ahir va tindre lloc la ruta  Fer herbes a Quatretonda en la qual els assistents varen poder conèixer les herbes que tradicionalment s’han collit per a menjar a Quatretonda al mateix temps que han gaudit d’una passejada pel pla, del bon temps i del paisatge. A l’acabar van degustar els deliciosos i típics pastissets d’herbes.

Hora

Abril 16 (Diumenge) - Desembre 10 (Diumenge)

Lloc

Jardí Botànic

C/Quart, 80, 46008 Valencia

Esdeveniment organitzat per

Jardí Botànic de la Universitat de Valènciahttp://jardibotanic.org C/Quart, 80, 46008 Valencia

10maig - 17setTots els diesJoan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes

Més

Detalls de l'esdeveniment

Joan Pellicer i Bataller (1947 – 2007) ha sigut un dels més originals investigadors valencians en etnobotánica de les últimes dècades. Va estudiar Medicina en la Universitat de València i va abandonar l’exercici d’aquesta disciplina per a centrar-se en la recerca etnobotánica en les comarques centrals valencianes. Des de finals dels anys 80 realitza un intens treball de camp amb metodologia etnobotánica a La Safor, La Marina, La Costera, l’Alcoià, el Comtat, etc., i anys després presenta la seua tesi doctoral sobre flora medicinal.

Un dels seus primers llibres d’etnobotànica va ser Herbari breu de la Safor (1991) al que va seguir Flora pintoresca del País Valencià (1999). Va guanyar la primera edició del Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular (1999) amb l’obra Customari Botànic, de la qual després es van publicar dos volums més (2000 – 2004). En la revista Mètode, de la Universitat de València, es va publicar entre 2001 i 2004 la sèrie d’articles Botànica estimada.
Joan Pellicer va escriure també Meravelles de Diània: camins, paratges i paisatges dels comarques centrals valencianes (1995 i 2007), i De la Mariola a la mar (1997), obres en les quals combina la crònica de viatges, la transcripció de converses amb els habitants, la descripció de paisatges, etc., fins a conformar una autèntica geopoètica del territori.
Va ser un gran divulgador de la flora i del saber etnobotànic valencià en cursos, conferències i jornades, i va col·laborar regularment amb la Universitat Popular de Gandia i la Universitat d’Alacant. Les seues aparicions periòdiques a Gandia Televisió i en diversos programes de Canal 9 i Punt 2, especialment a Medi Ambient, li van proporcionar gran popularitat.
Joan Pellicer va morir en 2007 deixant obertes interessants línies de recerca i molta obra inèdita.

Hora

Maig 10 (Dimecres) - Setembre 17 (Diumenge)

Lloc

Museu Valencià d'etnologia

Esdeveniment organitzat per

14maig - 26novTots els diesDE RUTA AMB EL BOTÀNIC. CICLE D'EXCURSIONS

Més

Detalls de l'esdeveniment

Les excursions del Botànic són la nostra proposta per gaudir de la natura propera que ens envolta. Des dels paisatges muntanyencs que caracteritzen l’interior del territori valencià a les planes i els penya-segats que banyen les seues costes.

Acompanya’ns per aquest extens territori mediterrani que tanca una gran varietat d’espais d’elevat valor ambiental, cultural i paisatgístic. Sempre de la mà de guies especialitzats que ens explicaran cada detall dels llocs i que ens ensenyaran a valorar i identificar la riquesa ecològica i botànica de cada zona.

Un projecte organitzat pel Jardí Botànic en col·laboració amb el club de viatges Fil per Randa, y patrocinat per Caixa Popular. Escapa’t d’excursió amb nosaltres!

PROGRAMACIÓ 2017

14 MAIG. PUJADA AL MENEJADOR DE LA FONT ROJA. EXPLOSIÓ DE COLORS PER PRIMAVERA (ALCOIÀ)
Primer dia de matrícula 12 abril

10 JUNY. COVES I CASCADES AL RIU JUANES. RUTA DE L’AIGUA A BUNYOL (LA FOIA DE BUNYOL)
Primer dia de matrícula 22 maig

23 JUNY. SANT JOAN I L’ALBUFERA EN VELA LLATINA. L’ALBUFERA DE NIT (L’HORTA SUD)
Primer dia de matrícula 5 juny

30 SETEMBRE. PUJADA AL CIM DEL PENYAGOLOSA. CAMINANT PEL SOSTRE DEL PAÍS VALENCIÀ (ALCALATÉN)
Primer dia de matrícula 11 setembre

29 OCTUBRE. LES TERRES ALTES DEL RIU MILLARS. CAMINS DE RAMADERS (ALT PALÀNCIA)
Primer dia de matrícula 10 octubre

12 NOVEMBRE. LES GORGES DEL RIU SERPIS. L’INFERN DELS ANGLESOS (LA SAFOR)
Primer dia de matrícula 23 octubre

26 NOVEMBRE. 100 ANYS D’ART PREHISTÒRIC A CASTELLÓ. PARC CULTURAL DE VALLTORTA-GASULLA (ALT MAESTRAT)
Primer dia de matrícula  6 novembre

Hora

Maig 14 (Diumenge) - Novembre 26 (Diumenge)

Lloc

Jardí Botànic Uviversitat de València

C/Quart, 80, 46008 Valencia

Esdeveniment organitzat per

Jardí Botànic de la Universitat de Valènciahttp://jardibotanic.org C/Quart, 80, 46008 Valencia

25maig - 24setTots els diesEXPOSICIÓ DE MANUEL SÁEZJardí Botànic

Més

Detalls de l'esdeveniment

El Botànic acull una exposició molt especial, Por las ramas, l’obra del pintor Manuel Sáez, que suposa una tornada al Jardí vint-i-un anys després de la seua exposició Trópicos. Per a l’ocasió l’Estufa Freda es transforma en un nou espai expositiu i alberga la força del color i la suggerència de la trama de la proposta de Manuel.

La mostra Trópicos fou un recull del seu treball realitzat a la República Dominicana, però en aquesta ocasió Por las ramas, tot i estar també viscuda i creada a partir de la natura, és completament diferent. Manuel Sáez porta al Jardí un retrat del Botànic sorgit després d’haver-se convertit en un dels seus visitants més assidus. Enamorat del nostre espai i fascinat per tot el que ací ocorre, s’endinsa en cada racó i corredor exterior, però també als laboratoris i els espais de conservació i, finalment, rescata elements concrets, fragments, posa sobre ells la seua mirada d’artista i els retrata amb una pintura precisa i, al mateix temps, renovadora.

La última vegada que poguérem contemplar obra de Manuel Sáez fou a la Sala Parpalló, al 2008. Tot i aquest llarg període Manuel, que actualment viu i treballa a València, té un llarg llistat d’exposicions individuals i col·lectives que recorren tota la península , i també Europa i Sud-Amèrica. L’han acollit l’IVAM, el Cercle de Belles Arts de Madrid, el museu Rufino Tamayo a Mèxic o el Museu d’Art Contemporani de Montevideo, entre molts altres, així com nombroses galeries. Premi Ícaro i Beca de l’Academia Espanyola de Belles Arts a Roma, l’Àgora de la Universitat Jaume I a Castelló està dissenyada per ell, un gran guant blanc composat de 27.930 peces de gres porcellànic antilliscant.

Manuel Sáez ha captat l’origen del Jardí, allò que hi havia a l’Hort de Tramoieres quan a principis del segle XIX el visità el Rector Vicente Blasco, tal volta en companyia del seu deixeble i amic Antonio José Cavanilles. En aquella visita, clau per a la història futura del Botànic, trobaren els elements que permeteren el seu desenvolupament: aigua, terra, llum i tàpia; i també els trobem ara al retrat que ens fa.

És un esperit inquiet, un explorador del segle XXI. Alejandro Malaspina inicià un viatge de circumnavegació que el portaria a donar la volta al món a finals del segle XVIII, a la mateixa època en la que la Universitat de València buscava localització per al seu Jardí Botànic. Dos-cents anys després Manuel inicià un singular viatge de circumnavegació pel seu univers particular, el nucli del qual fou aquest mateix Jardí.

Els grans botànics han estat grans dibuixants. És la millor forma d’observar i aprendre sobre un objecte, sobre allò complex, amb capes (amb verticils, com diem els científics) i, segurament també, sobre un mateix.

Hora

Maig 25 (Dijous) - Setembre 24 (Diumenge)

Lloc

Jardí Botànic Uviversitat de València

C/Quart, 80, 46008 Valencia

Esdeveniment organitzat per

Jardí Botànic de la Universitat de Valènciahttp://jardibotanic.org C/Quart, 80, 46008 Valencia

22juny - 23julTots els diesUn Viatge en el temps per Macastre. Una excursió agrícola guiadaHorta Jardí del Boticari

Detalls de l'esdeveniment

Aquesta excursió d’unes 3 hores pels voltants més encantadors del poble ens farà retrocedir al Macastre de fa 40.000 anys i iniciar un viatge de tornada fins als nostres dies.

Contemplarem el pas de cultures, civilitzacions i imperis i la seua petjada en el paisatge. La influència de l’agricultura i l’activitat de la nostra espècie com a força geològica a nivell planetari i observarem el miratge d’on ens ha portat l’actual sistema agroalimentari i que podem fer sobre aquest tema.

Hora

Juny 22 (Dijous) - Juliol 23 (Diumenge)

Lloc

Macastre

Esdeveniment organitzat per

26juny - 22julTots els dies3,2,1 IMMERSIÓ! OBERT EL TERMINI PER A l'ESCOLA D'ESTIU DEL OCEANOGRÀFIC DE VALÈNCIA

Més

Detalls de l'esdeveniment

Enguany l’escola del Oceanogràfic, és una immersió en l’Oceà a través de les Aventures de l’Oncle Isaac i els seus nebots amb les meduses i cinema 4 D com a protagonistes. Estem impacients per que comence l’escola d’estiu de 2017.

Tindrà lloc del 26 de juny al 22 de juliol en horari de 9 a 17h, excepte els dijous , dia en què es quedaran a dormir amb taurons i el divendres que eixiran a les 15h per a poder descansar després d’una setmana tan intensa. Tots els dies a partir de les 8.30 hores ja podran deixar als xiquets al càrrec dels educadors en les instal·lacions del Oceanogràfic de València.

En ella podran aprendre jugant curiositats sobre el món marí i a més, gaudir d’activitats exclusives tals com un baptisme de bussege, una solta de tortugues en la platja, conèixer els nous aquaris i espècies de meduses, conèixer d’a prop a Kylu, l’única cria de beluga d’Europa, gaudir del cinema 4D amb multitud de sensacions i gaudir en exclusiva de les impressores en 3D. També visitaran la zona tècnica del Oceanogràfic i descobriran “l’altre costat de l’aquari” del delfinario, els lleons marins i fins i tot la zona de quarentena, on s’aclimaten tots els peixos abans d’anar als aquaris d’exhibició.

La nit dels dijous, els participants en l’escola dormiran en la instal·lació d’Oceans sota l’atenta mirada dels taurons, enfront de l’aquari més gran d’Europa.

El matí del divendres es realitzarà la solta d’una tortuga marina (tortuga babau) recuperada en el centre de recuperació ARQUEJA del Mar del Oceanogràfic. Tindrà lloc en una platja pròxima a la ciutat de València en exclusiva per als participants de l’Escola de Pasqua.

La inscripcions poden fer-se a través del telèfon de reserves del Oceanogràfic (960 47 06 47) o des de la pàgina web (https://www.oceanografic.org/actividad/escuela-de-verano/)

Les places de l’escola són limitades i seran adjudicades per estricte ordre d’inscripció.

Hora

Juny 26 (Dilluns) - Juliol 22 (Dissabte)

Lloc

Oceanogràfic

Esdeveniment organitzat per

3jul - 31agTots els diesProgramació senderisme interpretatiu estiu 2017ITINERANTUR

Més

Detalls de l'esdeveniment

PROGRAMACIÓ JULIO i AGOST 2017

Aquestes són totes les activitats que Itinerantur té programades per a l’estiu 2017

Rutes i activitats per a tots els públics i gustos (rutes diürnes, excursions nocturnes, amb barca…), algunes GRATIS

Gaudeix de la naturalesa i la cultura de Castelló de la mà de ITINERANTUR i els seus experts en Senderisme interpretatiu.

INFO Y RESERVAS: info@itinerantur.com // 611 49 60 58

http://www.itinerantur.com/index.html#Programacion

#traductoresdepaisajes #senderismointerpretativo

Hora

Juliol 3 (Dilluns) - Agost 31 (Dijous)

Lloc

Castellón de la Plana

Provincia de Castellón

Esdeveniment organitzat per

ITINERANTUR,http://itinerantur.com http://itinerantur.com/ruta-27-val.html

14jul - 28Tots els diesCelebrem amb la NaturaSenderisme interpretatiu a Castelló

Més

Detalls de l'esdeveniment

Continuem amb la campanya d’ACTIVITATS GRATUÏTES
— . — . —
CELEBREM AMB LA NATURA!
— . — . —
Ni a Itinerantur ni a l’Ajuntament de Castelló de la Plana parem durant l’estiu. La nostra missió és clara: que la població castellonenca, així com qualsevol visitant, coneguen, estimen i ens ajuden a conservar el nostre patrimoni ambiental més preuat. Endavant i a per totes!
. . . . . . . .
>> Info i reserves >> info@itinerantur.com >> 611 49 60 58

Hora

juliol 14 (Divendres) - 28 (Divendres)

Lloc

Castellón de la Plana

Provincia de Castellón

19jul - 24setTots els diesPaisatges valencians: territori turísticLa Universitat de València i l

Més

Detalls de l'esdeveniment

La Universitat de València i l’Agència Valenciana del Turisme presenten en el Centre del Carme, Cultura Contemporània l’exposició ‘Paisatges valencians: territori turístic. L’exposició, que se podrà visitar fins al 24 de setembre, presenta la mirada íntima i personal que sobre els paisatges valencians ofereixen els fotògrafs Miguel Lorenzo, Miquel Francés, Pep Pelechà i Adela Cortijo.
L’acte inaugural serà presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont.
L’exposició ‘Paisatges valencians: territori turístic’ ha sigut comissariada pels professors de la Universitat de València Ester Alba (Departament d’Història de l’Art), Emilio Iranzo (Departament de Geografia) i Adela Cortijo (Filologia Francesa i Italiana). Aquesta mostra presenta la mirada íntima i personal que sobre els paisatges valencians ofereixen quatre fotògrafs: Miguel Lorenzo, Miquel Francés, Pep Pelechà i Adela Cortijo.
A través del seu objectiu aquests fotògrafs han capturat la bellesa de l’entorn paisatgístic valencià des del Montgó a les Gorges del Cabriel, passant per l’Albufera de València o els Columbretes. Paratges emblemàtics del nord al sud i de l’est a l’oest de la Comunitat Valenciana que han sigut captats i reproduïts en aquesta exposició que té com a objectiu contribuir a la posada en valor dels paisatges turístics valencians.
La degana de la Facultat de Geografia i Història, Ester Alba, ha explicat que aquesta exposició és “un viatge pels emblemàtics i valuosos paisatges valencians que contribueix a la valorització del territori” i ha destacat que les fotografies posen el centre d’atenció en valors del paisatge com la seua bellesa, la seua singularitat, la seua diversitat, la seua riquesa meterial, natural, estètica, patrimonial… “característiques que construeixen la nostra identitat com a territori i que són la nostra carta de presentació a aquells que ens visiten”, ha sentenciat la comissària.
Aquesta exposició ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l’Agència Valenciana de Turisme en el si del projecte ‘Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats’, que és resultat del conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana de Turisme i la Universitat de València. El secretari autonòmic Francesc Colomer ha remarcat que “els paisatges són el fil conductor del nostre relat turístic”, al mateix temps que ha apuntat que “són la gran incubadora dels productes turístics més honests i creïbles que podem oferir al món”. El vicerector Jorge Hermosilla ha destacat la importància de la col·laboració institucional en un projecte que advoca per “un model de turisme innovador, el punt del qual de partida és una modalitat de patrimoni cultural comú dels valencians, els paisatges històrics”.
Per la seua banda el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont ha manifestat que “el Consorci de Museus participa en este projecte junt amb la Universitat de València i la Conselleria de Turisme, que considerem de gran utilitat per a transmetre la riquesa patrimonial d’esta Comunitat, una iniciativa que a través de l’art, ens ensenya a mirar i a admirar el nostre territori. L’art contemporani pot contribuir a projectar una imatge de modernitat d’acord amb la nostra diversitat i  dinamisme, precisament de la mà d’este espai, el Centre del Carme, que en estos mesos d’estiu es convertix en pol d’atracció turística tant nacional com internacional”.

Hora

Juliol 19 (Dimecres) - Setembre 24 (Diumenge)

Lloc

Centre del Carme, Cultura Contemporània

Esdeveniment organitzat per

20jul - 23Tots els diesAmfibi en l’Any Blasco IbáñezFundació Assut

Més

Detalls de l'esdeveniment

Amb motiu de la celebració en 2017 de l’Any Blasco Ibáñez, el festival Amfibi projectarà dues pel·lícules basades en sengles novel·les de l’escriptor i situades respectivament en els paisatges de l’Horta de València i l’Albufera: La barraca (Roberto Gavaldón, 1945) i Cañas y barro (Juan de Orduña, 1954).

La barraca, la novel·la, publicada en 1898, és una de les obres cardinals del costumisme espanyol, i la pel·lícula, rodada a Mèxic mig segle després, formalment un melodrama social, constitueix una mostra d’aqueix cinema de l’exili en la qual, a més d’una reivindicació del regionalisme, alguns han vist també certa celebració de l’esperit republicà.

Per la seua banda, el film Cañas y barro, rodat a l’Albufera en 1954, exemple perfecte del cinema del franquisme, adapta la novel·la homònima que l’escriptor va publicar en 1902 i que representa un dels cims de la seua producció literària. Ho fa suavitzant o obviant els conflictes morals que Blasco Ibáñez planteja en el llibre, pecats i crims com l’adulteri, l’incest o el suïcidi, i, conseqüentment, minvant la complexitat d’uns personatges que se situen a la vora de l’abisme.

Juntament amb La barraca i Cañas y barro, la programació d’Amfibi inclou dos documentals centrats en la memòria, les experiències i l’aportació històrica de la dona a l’Horta: Entre el dia i la nit no hi ha paret (2017), protagonitzat per unes veïnes de Campanar i realitzat pel col·lectiu de Les Espigolaores, i Abans eren albercoquers: recordant, entre el molí i el quadrat (2017), un treball del col·lectiu Artxiviu de l’Horta que efectua un viatge a la memòria del vell molí d’Albalat dels Sorells i la vida a l’horta a través dels records d’una anciana i la seua família.

Hora

juliol 20 (Dijous) - 23 (Diumenge)

Lloc

Valencia

Esdeveniment organitzat per

22jul6:30 pm- 10:30 pmCAMPANYA GRATUÏTA: NULES A la FRESCA! PIRATES, NATURALESA I ESTELS A L'EstanyItinerantur

Detalls de l'esdeveniment

Donarem un agradable passeig vespertí-nocturn des del Estany de Nules, on descobrirem els seus valors ecològics i per què era tan volgut pels pirates berberiscos, fins a les platges verges del litoral de Nules, pel camí dels Serratelles, on un amic molt especial ens estarà esperant per a explicar-nos els secrets del cosmos i com els pirates guiaven els seus vaixells a la llum dels estels.

Lloc i hora de trobada: Paratge de l’Estany (platja de Nules), 18.30h. Dificultat: Molt baixa. Distància: 4 km. Temps aprox.: 4 h. Públic recom.: Tots els públics

Hora

(Dissabte) 6:30 pm - 10:30 pm

Lloc

Nules

Esdeveniment organitzat per

Itineranturhttp://itinerantur.com/ http://itinerantur.com/#Contacto

26jul7:00 pm- 8:00 pmPRESENTACIÓ DEL LLIBRE: EL SENTIMENT DE LES PLANTES MEDICINALS.

Detalls de l'esdeveniment

A les 19,00 h en el Saló d’Actes de la Casa de la Cultura de Vinaròs (Av. Lliberteu nº 2D, planta baixa), tindrà lloc, a càrrec de l’escriptor Javier Cuartero, la presentació del seu llibre “El sentiment de les plantes medicinals” No us ho perdeu que encara hem d’aprendre molt!

Hora

(Dimecres) 7:00 pm - 8:00 pm

Lloc

VINAROZ

Vinaroz

Esdeveniment organitzat per

Ecologistes en acció

28jul6:00 pm- 9:30 pmCelebrem amb la natura! Dia Mundial de la PoblacióItinerantur

Més

Detalls de l'esdeveniment

Tot i que molts no ho sàpien, Castelló és la capital de la Comunitat Valenciana amb més superfície verda per habitant. Tenim moltes zones verdes al nostre al voltant que compleixen un importantíssim paper contra la desertificació en un món cada vegada més poblat, i en aquesta senzilla ruta sobre rodes descobrirem com eren aqueixos paisatges, com són ara i per què, i com haurien de ser nostres àrees naturals en el futur si volem guanyar qualitat de vida.
Amb la campanya d’activitats mediambientals “Celebrem amb la Natura”, i durant tot 2017, l’Ajuntament de Castelló de la Plana i Itinerantur us porten a recórrer moltes zones verdes del municipi per a commemorar els dies mediambientals més importants del calendari. D’aquesta manera, la sensibilització ambiental, la interpretació del patrimoni i l’esport en família es combinen en 18 activitats d’allò més variat per a obrir el Castelló més verd a tota la població. Suma’t!

Hora

(Divendres) 6:00 pm - 9:30 pm

Lloc

Parque del Meridiano (Castellón)

Esdeveniment organitzat per

Itineranturhttp://itinerantur.com/ http://itinerantur.com/#Contacto

X