Connect
To Top

Agenda

agost, 2017

Mostrar opcions

16abr - 10decTots els diesQUATRETONDA, entre la Serra i el Pla. TOT UN MÓN PER DESCOBRIR!

Més

Detalls de l'esdeveniment

L’Ajuntament de Quatretonda, a través de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, ofereix rutes temàtiques per a promocionar el nostre patrimoni històric, natural, cultural i gastronòmic.

Es tracta de visites guiades de senderisme, cicloturisme i cultura.  Les rutes es fan tot l’any, més o menys de manera mensual, i especialment en dies festius i en períodes de vacances. Els recorreguts inclouen rutes de senderisme, cicloturisme o cultura pel centre de la població, amb explicacions de tot el que es visita. Es tracta de rutes didàctiques, en què s’ensenya com s’elabora l’apreciat oli d’oliva de Quatretonda, les herbes comestibles, el seu patrimoni natural i arquitectònic i la seua història.

Aquesta segona edició del programa QUATRETONDA, entre la Serra i el PlaTOT UN MÓN PER DESCOBRIR!” ja va començar el 18 de febrer amb la ruta Quatretonda mediterrània. Artesaniagastronòmica en la que es va visitar un antic celler, l’almàssera del Tio Domingo i un forn tradicional. Així mateix, ahir va tindre lloc la ruta  Fer herbes a Quatretonda en la qual els assistents varen poder conèixer les herbes que tradicionalment s’han collit per a menjar a Quatretonda al mateix temps que han gaudit d’una passejada pel pla, del bon temps i del paisatge. A l’acabar van degustar els deliciosos i típics pastissets d’herbes.

Hora

Abril 16 (Diumenge) - Desembre 10 (Diumenge)

Lloc

Jardí Botànic

C/Quart, 80, 46008 Valencia

Esdeveniment organitzat per

Jardí Botànic de la Universitat de Valènciahttp://jardibotanic.org C/Quart, 80, 46008 Valencia

10maig - 17setTots els diesJoan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes

Més

Detalls de l'esdeveniment

Joan Pellicer i Bataller (1947 – 2007) ha sigut un dels més originals investigadors valencians en etnobotánica de les últimes dècades. Va estudiar Medicina en la Universitat de València i va abandonar l’exercici d’aquesta disciplina per a centrar-se en la recerca etnobotánica en les comarques centrals valencianes. Des de finals dels anys 80 realitza un intens treball de camp amb metodologia etnobotánica a La Safor, La Marina, La Costera, l’Alcoià, el Comtat, etc., i anys després presenta la seua tesi doctoral sobre flora medicinal.

Un dels seus primers llibres d’etnobotànica va ser Herbari breu de la Safor (1991) al que va seguir Flora pintoresca del País Valencià (1999). Va guanyar la primera edició del Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular (1999) amb l’obra Customari Botànic, de la qual després es van publicar dos volums més (2000 – 2004). En la revista Mètode, de la Universitat de València, es va publicar entre 2001 i 2004 la sèrie d’articles Botànica estimada.
Joan Pellicer va escriure també Meravelles de Diània: camins, paratges i paisatges dels comarques centrals valencianes (1995 i 2007), i De la Mariola a la mar (1997), obres en les quals combina la crònica de viatges, la transcripció de converses amb els habitants, la descripció de paisatges, etc., fins a conformar una autèntica geopoètica del territori.
Va ser un gran divulgador de la flora i del saber etnobotànic valencià en cursos, conferències i jornades, i va col·laborar regularment amb la Universitat Popular de Gandia i la Universitat d’Alacant. Les seues aparicions periòdiques a Gandia Televisió i en diversos programes de Canal 9 i Punt 2, especialment a Medi Ambient, li van proporcionar gran popularitat.
Joan Pellicer va morir en 2007 deixant obertes interessants línies de recerca i molta obra inèdita.

Hora

Maig 10 (Dimecres) - Setembre 17 (Diumenge)

Lloc

Museu Valencià d'etnologia

Esdeveniment organitzat per

14maig - 26novTots els diesDE RUTA AMB EL BOTÀNIC. CICLE D'EXCURSIONS

Més

Detalls de l'esdeveniment

Les excursions del Botànic són la nostra proposta per gaudir de la natura propera que ens envolta. Des dels paisatges muntanyencs que caracteritzen l’interior del territori valencià a les planes i els penya-segats que banyen les seues costes.

Acompanya’ns per aquest extens territori mediterrani que tanca una gran varietat d’espais d’elevat valor ambiental, cultural i paisatgístic. Sempre de la mà de guies especialitzats que ens explicaran cada detall dels llocs i que ens ensenyaran a valorar i identificar la riquesa ecològica i botànica de cada zona.

Un projecte organitzat pel Jardí Botànic en col·laboració amb el club de viatges Fil per Randa, y patrocinat per Caixa Popular. Escapa’t d’excursió amb nosaltres!

PROGRAMACIÓ 2017

14 MAIG. PUJADA AL MENEJADOR DE LA FONT ROJA. EXPLOSIÓ DE COLORS PER PRIMAVERA (ALCOIÀ)
Primer dia de matrícula 12 abril

10 JUNY. COVES I CASCADES AL RIU JUANES. RUTA DE L’AIGUA A BUNYOL (LA FOIA DE BUNYOL)
Primer dia de matrícula 22 maig

23 JUNY. SANT JOAN I L’ALBUFERA EN VELA LLATINA. L’ALBUFERA DE NIT (L’HORTA SUD)
Primer dia de matrícula 5 juny

30 SETEMBRE. PUJADA AL CIM DEL PENYAGOLOSA. CAMINANT PEL SOSTRE DEL PAÍS VALENCIÀ (ALCALATÉN)
Primer dia de matrícula 11 setembre

29 OCTUBRE. LES TERRES ALTES DEL RIU MILLARS. CAMINS DE RAMADERS (ALT PALÀNCIA)
Primer dia de matrícula 10 octubre

12 NOVEMBRE. LES GORGES DEL RIU SERPIS. L’INFERN DELS ANGLESOS (LA SAFOR)
Primer dia de matrícula 23 octubre

26 NOVEMBRE. 100 ANYS D’ART PREHISTÒRIC A CASTELLÓ. PARC CULTURAL DE VALLTORTA-GASULLA (ALT MAESTRAT)
Primer dia de matrícula  6 novembre

Hora

Maig 14 (Diumenge) - Novembre 26 (Diumenge)

Lloc

Jardí Botànic Uviversitat de València

C/Quart, 80, 46008 Valencia

Esdeveniment organitzat per

Jardí Botànic de la Universitat de Valènciahttp://jardibotanic.org C/Quart, 80, 46008 Valencia

25maig - 24setTots els diesEXPOSICIÓ DE MANUEL SÁEZJardí Botànic

Més

Detalls de l'esdeveniment

El Botànic acull una exposició molt especial, Por las ramas, l’obra del pintor Manuel Sáez, que suposa una tornada al Jardí vint-i-un anys després de la seua exposició Trópicos. Per a l’ocasió l’Estufa Freda es transforma en un nou espai expositiu i alberga la força del color i la suggerència de la trama de la proposta de Manuel.

La mostra Trópicos fou un recull del seu treball realitzat a la República Dominicana, però en aquesta ocasió Por las ramas, tot i estar també viscuda i creada a partir de la natura, és completament diferent. Manuel Sáez porta al Jardí un retrat del Botànic sorgit després d’haver-se convertit en un dels seus visitants més assidus. Enamorat del nostre espai i fascinat per tot el que ací ocorre, s’endinsa en cada racó i corredor exterior, però també als laboratoris i els espais de conservació i, finalment, rescata elements concrets, fragments, posa sobre ells la seua mirada d’artista i els retrata amb una pintura precisa i, al mateix temps, renovadora.

La última vegada que poguérem contemplar obra de Manuel Sáez fou a la Sala Parpalló, al 2008. Tot i aquest llarg període Manuel, que actualment viu i treballa a València, té un llarg llistat d’exposicions individuals i col·lectives que recorren tota la península , i també Europa i Sud-Amèrica. L’han acollit l’IVAM, el Cercle de Belles Arts de Madrid, el museu Rufino Tamayo a Mèxic o el Museu d’Art Contemporani de Montevideo, entre molts altres, així com nombroses galeries. Premi Ícaro i Beca de l’Academia Espanyola de Belles Arts a Roma, l’Àgora de la Universitat Jaume I a Castelló està dissenyada per ell, un gran guant blanc composat de 27.930 peces de gres porcellànic antilliscant.

Manuel Sáez ha captat l’origen del Jardí, allò que hi havia a l’Hort de Tramoieres quan a principis del segle XIX el visità el Rector Vicente Blasco, tal volta en companyia del seu deixeble i amic Antonio José Cavanilles. En aquella visita, clau per a la història futura del Botànic, trobaren els elements que permeteren el seu desenvolupament: aigua, terra, llum i tàpia; i també els trobem ara al retrat que ens fa.

És un esperit inquiet, un explorador del segle XXI. Alejandro Malaspina inicià un viatge de circumnavegació que el portaria a donar la volta al món a finals del segle XVIII, a la mateixa època en la que la Universitat de València buscava localització per al seu Jardí Botànic. Dos-cents anys després Manuel inicià un singular viatge de circumnavegació pel seu univers particular, el nucli del qual fou aquest mateix Jardí.

Els grans botànics han estat grans dibuixants. És la millor forma d’observar i aprendre sobre un objecte, sobre allò complex, amb capes (amb verticils, com diem els científics) i, segurament també, sobre un mateix.

Hora

Maig 25 (Dijous) - Setembre 24 (Diumenge)

Lloc

Jardí Botànic Uviversitat de València

C/Quart, 80, 46008 Valencia

Esdeveniment organitzat per

Jardí Botànic de la Universitat de Valènciahttp://jardibotanic.org C/Quart, 80, 46008 Valencia

3jul - 31agTots els diesProgramació senderisme interpretatiu estiu 2017ITINERANTUR

Més

Detalls de l'esdeveniment

PROGRAMACIÓ JULIO i AGOST 2017

Aquestes són totes les activitats que Itinerantur té programades per a l’estiu 2017

Rutes i activitats per a tots els públics i gustos (rutes diürnes, excursions nocturnes, amb barca…), algunes GRATIS

Gaudeix de la naturalesa i la cultura de Castelló de la mà de ITINERANTUR i els seus experts en Senderisme interpretatiu.

INFO Y RESERVAS: info@itinerantur.com // 611 49 60 58

http://www.itinerantur.com/index.html#Programacion

#traductoresdepaisajes #senderismointerpretativo

Hora

Juliol 3 (Dilluns) - Agost 31 (Dijous)

Lloc

Castellón de la Plana

Provincia de Castellón

Esdeveniment organitzat per

ITINERANTUR,http://itinerantur.com http://itinerantur.com/ruta-27-val.html

19jul - 24setTots els diesPaisatges valencians: territori turísticLa Universitat de València i l

Més

Detalls de l'esdeveniment

La Universitat de València i l’Agència Valenciana del Turisme presenten en el Centre del Carme, Cultura Contemporània l’exposició ‘Paisatges valencians: territori turístic. L’exposició, que se podrà visitar fins al 24 de setembre, presenta la mirada íntima i personal que sobre els paisatges valencians ofereixen els fotògrafs Miguel Lorenzo, Miquel Francés, Pep Pelechà i Adela Cortijo.
L’acte inaugural serà presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont.
L’exposició ‘Paisatges valencians: territori turístic’ ha sigut comissariada pels professors de la Universitat de València Ester Alba (Departament d’Història de l’Art), Emilio Iranzo (Departament de Geografia) i Adela Cortijo (Filologia Francesa i Italiana). Aquesta mostra presenta la mirada íntima i personal que sobre els paisatges valencians ofereixen quatre fotògrafs: Miguel Lorenzo, Miquel Francés, Pep Pelechà i Adela Cortijo.
A través del seu objectiu aquests fotògrafs han capturat la bellesa de l’entorn paisatgístic valencià des del Montgó a les Gorges del Cabriel, passant per l’Albufera de València o els Columbretes. Paratges emblemàtics del nord al sud i de l’est a l’oest de la Comunitat Valenciana que han sigut captats i reproduïts en aquesta exposició que té com a objectiu contribuir a la posada en valor dels paisatges turístics valencians.
La degana de la Facultat de Geografia i Història, Ester Alba, ha explicat que aquesta exposició és “un viatge pels emblemàtics i valuosos paisatges valencians que contribueix a la valorització del territori” i ha destacat que les fotografies posen el centre d’atenció en valors del paisatge com la seua bellesa, la seua singularitat, la seua diversitat, la seua riquesa meterial, natural, estètica, patrimonial… “característiques que construeixen la nostra identitat com a territori i que són la nostra carta de presentació a aquells que ens visiten”, ha sentenciat la comissària.
Aquesta exposició ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l’Agència Valenciana de Turisme en el si del projecte ‘Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats’, que és resultat del conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana de Turisme i la Universitat de València. El secretari autonòmic Francesc Colomer ha remarcat que “els paisatges són el fil conductor del nostre relat turístic”, al mateix temps que ha apuntat que “són la gran incubadora dels productes turístics més honests i creïbles que podem oferir al món”. El vicerector Jorge Hermosilla ha destacat la importància de la col·laboració institucional en un projecte que advoca per “un model de turisme innovador, el punt del qual de partida és una modalitat de patrimoni cultural comú dels valencians, els paisatges històrics”.
Per la seua banda el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont ha manifestat que “el Consorci de Museus participa en este projecte junt amb la Universitat de València i la Conselleria de Turisme, que considerem de gran utilitat per a transmetre la riquesa patrimonial d’esta Comunitat, una iniciativa que a través de l’art, ens ensenya a mirar i a admirar el nostre territori. L’art contemporani pot contribuir a projectar una imatge de modernitat d’acord amb la nostra diversitat i  dinamisme, precisament de la mà d’este espai, el Centre del Carme, que en estos mesos d’estiu es convertix en pol d’atracció turística tant nacional com internacional”.

Hora

Juliol 19 (Dimecres) - Setembre 24 (Diumenge)

Lloc

Centre del Carme, Cultura Contemporània

Esdeveniment organitzat per

7ag - 30setTots els diesServei de gestió de plàstics agrícolesConsell Agrari Municipal

Més

Detalls de l'esdeveniment

El Consell Agrari Municipal i la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València ofereix un servei de recollida dels residus plàstics i/o de mantes tèrmiques generats durant l’activitat agrària.

El servei de recollida d’aquests elements té caràcter temporal i extraordinari i està vinculat a la campanya de “entoldats”. Encara així s’admetran altres residus plàstics d’origen agrícola.

– Amb aquesta finalitat s’habilitaran diversos punts i dies de recollida en els següents ubicacions:
– Cooperativa Vega Horta Nord, camí Carpesa – Montcada, 2
– Centre Municipal de Pilota Valenciana (Trinquet de Borbotó) camine Fons de Borbotó – Massarrojos
– Camí de Vinalesa a Meliana
– Camine Farinós al costat de la ronda nord
Qualsevol dubte sobre les ubicacions, dies i horaris s’atendrà en el telèfon de contacte del Consell Agrari Municipal: 96 351 76 92. Horari d’atenció al públic: dilluns a divendres de 8:00 a 15:00.

Hora

Agost 7 (Dilluns) - Setembre 30 (Dissabte)

Lloc

Valencia

Esdeveniment organitzat per

X