Connect
To Top

Dos alumnes de la UPV representaran Espanya a la tercera cimera mundial sobre seguretat alimentària

Els estudiants de la Universitat Politècnica de València Carla Espinós i Mario González seran dos dels cent components que formen part de la tercera Youth Ag-Summit, la cimera mundial sobre seguretat alimentària. Elegits per un jurat internacional entre més de 2.000 candidatures, viatjaran a Brussel·les a l’octubre per reunir-se amb líders joves procedents de 49 països i defensar les seues propostes.

cropped-Logo-Samaruc-Digital-ok-01.jpgCarla Espinós i Mario González, alumnes de la Universitat Politècnica de València, representaran Espanya en la tercera edició de la Youth Ag-Summit. La trobada, que se celebrarà del 9 al 13 d’octubre de 2017 a Brussel·les, reunirà els 100 estudiants seleccionats per un jurat expert. Per aplegar fins ací, cada alumne va haver de defensar la seua particular proposta sobre seguretat alimentària, posant en valor l’originalitat de les seues idees, així com la seua visió per contribuir a crear un futur millor. En total es van presentar 2.000 candidatures procedents de 49 països i només el 5% van superar el tall.

Sota el lema “Alimentar un planeta famolenc”, aquesta tercera cimera pretén abordar els objectius de sostenibilitat de les Nacions Unides per eradicar la fam, aconseguir la seguretat alimentària i promoure una agricultura sostenible. La primera cita d’aquest tipus va tenir lloc el 2013 a Calgary (Canadà) i, dos anys després, es va repetir la fórmula a Canberra (Austràlia).

Carla Espinós i Mario González, alumnes de la Universitat Politècnica de València

Alumnes-UPV-02

Carla Espinós i Mario González amb el rector de la Universitat Politècnica de València Francisco Mora

Carla Espinós és alumna del Grau en Biotecnologia de la Universitat Politècnica de València i, en l’actualitat, fa una estada acadèmica a una de les millors universitats del món, la KTH Royal Institute of Technology d’Estocolm, gràcies una beca del programa Erasmus. D’altra banda, Mario González, que va estudiar el grau a Madrid, en l’actualitat cursa el Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica a la Universitat Politècnica de València.

Un assaig sobre l’aqüicultura multitrófica integrada i la dieta mediterrània li ha valgut a Espinós el pas a la Youth Ag-Summit. “Mitjançant aquesta tecnologia podem proporcionar aquest tipus de dieta a països i ciutats d’interior en continents subdesenvolupats”, ha apuntat, “utilitzant els mínims recursos possibles es poden obtenir fruites, verdures i peix com fonts alternatives de minerals, nutrients i vitamines”.

Per altra part, la proposta de González aporta solucions pràctiques que la Unió Europea podria implementar en el futur. Entre elles, ajudar-se dels macrodades per evitar el malbaratament alimentari. “El big data ens podrà ajudar a reduir les pèrdues de menjar a un mínim. En uns anys, sabrem on i com es desaprofiten els aliments i tot estarà interconnectat. Li podrem donar a la Unió Europea eines per sancionar (o fomentar) aquells punts de la cadena alimentària on es produeixen més pèrdues”, ha explicat González.

Youth Ag-Summit

La Youth Ag-Summit forma part del Programa d’Educació Agrícola de Bayer, amb la col·laboració de les associacions de joves agricultors belgues Groene Kring (GK) i la Fédération des Jeunes Agriculteurs (FJA), per buscar solucions a l’escassetat d’aliments davant l’augment creixent de la població i  conscienciar sobre la importància de l’alimentació i l’agricultura entre la societat. Durant els cinc dies de la trobada, els participants comparteixen experiències i treballen en grup per generar solucions innovadores, sostenibles i factibles relacionats amb els desafiaments mundials de la seguretat alimentària.

Alumnes UPV 03

Imatges promocionals de la Youth Ag-Summit

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X