Connect
To Top

Rates penades, aliades nocturnes

Les rates penades, protagonistes d’un projecte de control biològic de plagues, retornen als camps valencians

fotos-socios-web-12

Xelo Gimeno

El projecte “Alidades de la nit” promou la construcció de refugis de rates penades per tal d’instal·lar-los en zones de l’arrossar de l’Albufera i l’horta de València. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer retornar aquests mamífers nocturns als seus espais naturals i aprofitar la seua voracitat contra les plagues del cucat de l’arròs i la Bactra bactrana, un barrinador que afecta els camps de xufa. Es calcula que una rata penada pot consumir més de 2.000 insectes mentre s’alimenta durant la nit, entre un quart i el total del seu pes corporal.“Alidades de la nit” es una iniciativa agroecològica impulsada per Roncadell i Acció Ecologista-Agró  amb el suport de l’Ajuntament de València. Aquesta campanya, que afavoreix l’equilibri entre una alimentació sostenible, de proximitat, i l’ecologia, també compta amb la participació de La Granja de Bitxos, que està instal·lant refugis a l’Horta i l’Albufera de València.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X