Connect
To Top

La Setmana de la Mobilitat porta l’Orquestra de València a la plaça de l’Ajuntament

Del 16 al 23 de setembre es celebra a València la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb una variada sèrie d’activitats, que inclou el primer concert de l’Orquestra de València a la plaça de l’Ajuntament, d’accés lliure. Una fira amb exposició i demostracions de vehicles, les actuacions de Senior i El Cor Brutal, Dani Miquel i Arkano o un cicle de cine relacionat amb la bici formen part de l’oferta.

cropped-Logo-Samaruc-Digital-ok-01.jpgLa Setmana Europea de la Mobilitat és una oportunitat per a reivindicar i mostrar alternatives de transport sostenible. Una convocatòria que reuneix una variada oferta d’actes que enguany comencen a València el 16 de setembre i es prolonguen fins al dia 23. La segona edició de la Fira de la Mobilitat Sostenible, que s’inclou dins d’esta setmana europea es celebrarà el cap de setmana del 16 al 17. “La Fira tindrà enguany molts més expositors i més espais per a provar vehicles sostenibles de tot tipus. L’aspiració que tenim és de superar el resultat de l’any passat i convertir-nos en la millor fira de la mobilitat de tota Europa”, segons ha explicat en la presentació de la setmana el regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi. El certamen inclourà espais de reflexió, i el Dia de la Bicicleta que es celebra el diumenge 17, amb eixida del passeig de l’Albereda a les 10 hores, funcionaran com a inici de tota la setmana.

El dilluns 18, a les 10 hores, s’ha organitzat la jornada “Mobilitat, Salut i Seguretat Viària” al Col·legi d’Enginyers, Canals i Ports, on es posaran en comú idees sobre el futur de la ciutat per a aconseguir una mobilitat més segura i sostenible. Eixe mateix dia, a les 17 hores, es presentarà la nova aplicació de l’EMT València.

Eduació i mobilitat

21366879_756312047910855_4217323620795868152_o

Giuseppe Grezzi i @paulapé en la Presentació de la programació de la Fira i la Setmana Mobilitat 2017

A més del concurs de dibuix de l’EMT de València, el dimarts 19 a les 10 hores es farà l’activitat “L’alumnat pren el carrer”. Mitjançant la pràctica de la popular acció ideada per Francesco Tonucci en el seu projecte “La Ciutat dels Xiquets”, nombroses aules d’educació primària eixiran al carrer per a reconèixer l’entorn dels seus centres i sancionar simbòlicament les conductes insolidàries i incíviques relacionades amb la mobilitat que dificulten o posen en perill la integritat de les persones en general i de les menudes en particular.

Això es completarà el divendres 22 amb el Dia Sense Cotxes, quan es podrà viatjar en els autobusos de l’EMT gratuïtament i quan a les 10.30 hores es realitzarà “l’Especial EMT a l’Escola” a la plaça de l’Ajuntament amb la participació dels ninots Superbusina i Superbús i amb l’actuació estel·lar de Ramonets, una banda de rock orientada al públic infantil. A més, per a no oblidar-se de l’estudiant de secundària, la vesprada del divendres 22 es realitzarà el concert “Secundària es mou”, amb l’actuació del raper Arkano, conegut per ser un dels millors rapers espanyols en la categoria de freestyle rap, i amb altres convidats especials.

0908-Cartel-setmana-i-fira-movilitatLa Setmana de la Mobilitat Sostenible es tancarà el dissabte 23, a les 19 h, amb el concert de l’Orquestra de València “Una Plaça de Cine”, que comptarà amb peces de John Williams, Ennio Morricone o  Henry Mancini, entre altres. Prèviament, a les 11 h es realitzarà també a la plaça de l’Ajuntament el “Matinal EMT” amb les actuacions de Dani Miquel i Sènior i el Cor Brutal.

 Expansió als barris

El dimarts 19, a les 18.30 h, tindrà lloc a Las Naves el taller “Com ens movem al Marítim”, un taller participatiu i lúdic adreçat als veïns i veïnes dels barris del Marítim per a  valorar la qualitat de l’espai públic urbà i la seua mobilitat  i detectar les oportunitats de canvi que milloren l’entorn quotidià.

Al mateix temps, el dimecres 20 es farà la roda de debat “Recuperant Ciutat Vella”, on es reflexionarà sobre la situació actual i futura dels barris integrats a Ciutat Vella i com dinamitzar els carrers i places connectant amb el patrimoni i la cultura. Esta activitat serà a La Cochera de Correoviejo (plaça Correu Vell, baix, nº3) i comptarà amb la participació de múltiples mirades.

Cine i mobilitat

Dins la Setmana, del 15 al 21, es celebra el cicle Cinema i Mobilitat a La Filmoteca, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura. Es projectaran les següents pel·lícules: “Nit a la Terra” (1991, Jim Jarmusch), “Lladre de bicicletes” (1948, Vittorio De Sica), “Trànsit” (1971, Jacques Tati), i “Alicia en les ciutats” (1974, Wim Wenders).

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X