Connect
To Top

De busseig per Las Canteras

Recopilació d’imatges gravades per Hèctor Bañuls i León González, dos valencians estudiants de Ciències del Mar a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, a la platja de Las Canteras, a banda i banda de La Barra, en Tufia i en Arinaga.

cropped-Logo-Samaruc-Digital-ok-01.jpgLa Barra és una llarga formació rocosa de 2 Km. de llarg que discorre en paral·lel a la platja, no lluny de la sorra i que la protegeix de les marees i de l’onatge del nord com si fos un escull coralí. És l’element que confereix personalitat a la platja i va ser explotada com a pedrera per extreure la roca que es va destinar a nombroses construccions de la ciutat com la Catedral de Canàries. En record a aquesta pràctica, ja abandonada, perviu avui el nom de platja de Las Canteras.

La Barra és reducte de la important riquesa piscícola de la platja que viu entre les seues roques, a la qual deu bona part de la seua existència, i és un lloc ideal per practicar el snorkel.

En aquesta platja és freqüent observar tot tipus de peixos, com ara sargs, oblades o fadrins, també mol·luscs cefalòpodes com sèpies i polps, així com el l’escurçó canari un peix ragui cartilaginós de gran grandària. Una altra de les espècies molt presents en Las Canteras i que es caracteritza per la seua gran bellesa i color són els nudibranquis (Mol·luscs gasteròpodes). La carmelita (Myrichthys pardalis), un peix sense escates amb forma de serp es tracta d’un dels elements faunístics més representatius de la platja, sobretot per la viveza dels seus colors.

En l’actualitat, l’alga verda articulada d’afinitat subtropical Cymopolia barbata cobreix els substrats durs de gran part de la platja. Les algues marrons (Lobophora variegata i Padina pavonica), al costat de l’alga vermella  (Asparagopsis taxiformis), són les algues típiques de tota la dàrsena.

Les imatges han estat gravades amb la tècnica de l’apnea, és a dir, busseig a pulmó o busseig lliure, és la forma més directa i natural de contacte amb el mitjà marí. En el video, editat per León González, es pot apreciar la immensa diversitat d’espècies que es troben en aquesta platja urbana situada en plena ciutat de Las Palmas de Gran Canaria.

1 Comment

  1. Adrián

    Wednesday 16 16UTC August 16UTC 2017 at 18:21

    Muy buen artículo sobre la playa de Las Canteras, habrá que hacer una visita para observar toda su fauna marina!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X