Connect
To Top

Un fum d’experiències ambientals educatives

El medi ambient com a gran tema transversal està present en multitud de projectes educatius de centres valencians d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Educació Especial. Durant tot un any lectiu, milers d’estudiants, professors i pares treballen temes relacionats amb els horts ecològics, el reciclatge, les plantes amenaçades, els animals en perill, l’aigua i la contaminació d’entre molts altres temes. La IV Trobada d’intercanvi d’experiències en educació ambiental celebrada a Vila-real (Castelló) permet conéixer com es treballa el medi ambient en desenes de col·legis i instituts.

Colaborador Samaruc

Abel Campos

Desafortunadament la gran majoria de projectes ambientals treballats durant tot un any lectiu als centres educatius valencians no ixen de les aules o de l’entorn del mateix col·legi o institut. El Seminari d’Educació Ambiental de Castelló (IEEA) format per mestres i professors especialistes en l’educació ambiental és el responsable d’organitzar un any més la IV Trobada d’intercanvi d’experiències en educació ambiental. Els integrants del seminari reclamen a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana un gran espai d’encontre que facilite la comunicació, la promoció i la publicitat de tots aquells centres educatius de la Comunitat Valenciana amb ganes de contar les seues experiències sobre el medi ambient.

10 experiències ambientals

Vila-real, a la comarca castellonenca de la Plana Baixa, ha celebrat un encontre molt especial protagonitzat per alumnes, el medi ambient i l’educació. Un equip de professors especialistes en l’educació ambiental agrupats en l’anomenat Seminari d’Educació Ambiental de Castelló ha facilitat enguany la trobada de 10 centres provinents de Castelló de la Plana, Almassora, Orpesa, Montanejos i Vila-real. Es tracta de centres d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Educació Especial de les comarques castellonenques.

Alumnes i professors ambientals

Les IV Trobada s’han celebrat al Termet de Vila-real. Els centres educatius que participen presenten una experiència de caràcter ambiental que han dut a terme durant el curs escolar. Els alumnes, assessorats pels seus professors, s’ajuden de suports audiovisuals que il·lustren el treball presentat. El Seminari d’Educació Ambiental de Castelló (IEEA) té uns objectius molt clars: oferir un punt de trobada per a tots aquells centres educatius que tenen al medi ambient com a un referent important en el seu projecte educatiu, promoure l’intercanvi d’experiències escolars en temes ambientals i apostar per una millora ambiental i social del mateix centre educatiu.

Captura-de-pantalla-2017-07-29-a-la(s)-08.32.29

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X