Connect
To Top

El projecte Cerca a l’Albufera, premi Empresa Social

El programa, mitjançant el qual més de 30.000 persones han descobert l’entorn natural de l’Albufera a partir de la divulgació cultural i la conscienciació, ha rebut els reconeixements per la seua gestió mediambiental i responsabilitat social corporativa al sector industrial.

cropped-Logo-Samaruc-Digital-ok-01.jpgEl grup empresarial valencià Nuova Sesac i la Fundació Assut han estat guardonats amb el Premi Empresa Social 2017 per la seua intervenció al programa Cerca. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que té com a focus d’actuació l’Albufera i l’Horta de València, consisteix a difondre el valor mediambiental i cultural d’aquests paisatges. Per açò, ha estat reconeguda a dues categories en el marc del Publifestival, que premia les millors campanyes solidàries de l’any i, a la vegada, els millors projectes de RSC.

Nuova Sesac i Fundació Assut reberen a una gala celebrada a CaixaForum Barcelona els guardons corresponents al “Millor Projecte Responsable de Gestió Mediambiental al sector industrial” i al “Millor Projecte de RSC al sector industrial”. Els prestigiosos premis Empresa Social són atorgats anualment per la Fundación Mundo Ciudad, que promou actuacions empresarials de caràcter estratègic, dirigides a incentivar les accions de Responsabilitat Social Corporativa. Aquests reconeixements volen promoure i destacar públicament aquelles intervencions innovadores que generen valor per a la societat i per a l’empresa.

Exemple d’acció de RSC

Cerca-3

Lliurament dels Premis Empresa 2017 a Nuova Sesac i Fundació Assut

Marta Cases, responsable de RSC de Nuova Sesac, i Bosco Dies, director de la Fundació Assut, foren els encarregats de recollir ambdós reconeixements a un projecte pel que, des de 2015, més de 30.000 persones han descobert els valors naturals i culturals de l’Albufera i l’Horta de València, la seua natura, cultura i paisatge. L’objectiu és divulgar aquesta realitat única i amenaçada, i crear consciència sobre la necessitar de protegir-la.

Mitjançant el programa ambdues entitats organitzen activitats divulgatives de tot tipus, atenent principalment a les diferents línies temàtiques que planteja la complexa realitat d’aquests paisatges: l’aigua, la biodiversitat, la natura, els diversos ambients i ecosistemes, les costums i tradicions, els usos humans, la història, l’arquitectura… A paraules de Marta Cases, “aquest guardó té una gran rellevància per a nosaltres perquè significa un reconeixement a la nostra política social i compromís amb el nostre entorn més proper. Estem orgullosos de col·laborar activament amb la defensa del paisatge, el patrimoni natural i cultural d’aquest aiguamoll únic a Europa, patrimoni de tots els valencians i espanyols”. Per la seua banda, Bosco Dies ha volgut posar en valor la importància d’aquest programa que contribueix a promoure el compromís mediambiental de les persones amb el seu entorn més pròxim a través del descobriment. “Cerca es exploració, divulgació i educació responsables, atemptes sempre a la realitat d’un paisatge que és patrimoni de tots i que, malgrat la seua proximitat a la ciutat de València, la seua singularitat i la seua enorme importància, segueix estant a dia d’avui pràcticament desconegut, un veritable tresor ocult e ignorat”, ha afirmat.

Cerca-2

Nuova Sesac i la Fundació Assut al Dia Mundial del Medi Ambient

Col·laboració Nuova Sesac i Fundació Assut

Nuova Sesac és un grup valencià dedicat a l’economia productiva e industrial d’origen familiar amb vocació internacional, però molt implicat amb el desenvolupament del seu entorn més proper i amb la promoció d’una societat més justa en l’econòmic, social i mediambiental. Les empreses del grup, al que perteneix entre altres Gracomsa Alimentaria, comprenen vàries àrees d’activitat com l’alimentació humana, pet food, logística o producció de biodiesel.

L’activitat originària prové del sector de l’alimentació. Als seus 30 anys d’història, gràcies a la iniciativa emprenedora d’aquesta família ha diversificat la seua activitat a altres àrees del mercat complementàries. Totes les seues plantes e instal·lacions es troben a localitats pròximes a l’Albufera de València i empra actualment a 200 professionals. Gaudir d’aquest privilegi també ha emportat al grup a un compromís amb la seua sostenibilitat. Per a això, col·labora activament amb la Fundació Assut, una organització dedicada a la defensa del paisatge, patrimoni natural i cultural de l’Albufera.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X