Connect
To Top

El Consorci riu Millars inicia la campanya de control de tortugues exòtiques al paisatge protegit

El seguiment també servirà per a comprovar l’estat de conservació de les espècies autòctones a la desembocadura

cropped-Logo-Samaruc-Digital-ok-01.jpgEl Consorci riu Millars ha iniciat un any més la campanya de control i erradicació de tortugues exòtiques invasores al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. Els membres de la guarderia del Consorci encarregats de fer el seguiment de camp compten amb diverses trampes per tal de capturar els exemplars, artefactes d’enceball i mornells ideats perquè entren els rèptils i es queden atrapats. De moment la guarderia ha decidit no utilitzar els mornells, ja que s’ha detectat la presència de llúdries a la desembocadura del Millars i es vol evitar la seua entrada accidental en alguna d’elles. Les trampes aquàtiques d’enceball es revisaran cada dia amb la intenció de retirar les tortugues exòtiques d’orelles roges o de Florida (Trachemys scripta) així com capturar, estudiar i alliberar les possibles espècies autòctones com la tortuga d’estany (Emys orbicularis) i la tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa).

Desembocadura en contacte amb la mar

La desembocadura del riu Millars fa més d’1 any que està oberta a la mar. Aquesta circumstància ha provocat una intrusió marina constant d’aigua salada terra endins de les Goles. Les poblacions més importants de tortugues autòctones però també de les exòtiques invasores estaven localitzades en aquest punt del riu Millars. Durant la campanya 2016 únicament es van capturar 3 tortugues, 2 d’estany autòctones i 1 tortuga exòtica de Florida. La sorpresa va ser que no es van trobar individus de la tortuga d’aigua ibèrica. El més probable és que les tortugues d’estany, les tortugues d’aigua ibèrica i les perilloses i exòtiques nord-americanes hagueren remuntat el riu Millars per tal de trobar trams amb aigua dolça en millors condicions per a la seua supervivència. Però es tracta d’un fet que no s’ha pogut demostrar. La Guarderia del Consorci riu Millars col·labora des de fa 6 anys amb la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana en el control i seguiment de les poblacions de tortugues endèmiques presents al paratge protegit així com en l’eradicació dels exemplars exòtics.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X