Connect
To Top

XIV Simposi Internacional de natura i fotografia

Vila-real acull per catorzena vegada consecutiva un simposi dedicat a l’estat de la natura del nostre planeta. Biòlegs, naturalistes, fotògrafs, directors de documentals i altres apassionats de la fauna, la flora i els paisatges ofereixen muntatges audiovisuals, pel·lícules, conferències i tallers al públic assistent. El medi ambient de la Comunitat Valenciana també ocupa un lloc destacat durant els tres dies de simposi.

Colaborador Samaruc

Abel Campos

El Simposi de natura i fotografia va nàixer l’any 2003 a Vila-real (Castelló). Durant els seus 14 anys de vida vora 1000 persones entre biòlegs, naturalistes, investigadors i altres interessats per la natura han passat per aquesta cita anual que barreja ciència i divulgació. L’objectiu del Simposi és mostrar els principals treballs que es realitzen any rere any al món relacionats amb la investigació i la conservació dels ecosistemes sense oblidar les nombroses denúncies ambientals que realitzen les ONG, grups ecologistes o qualsevol acte col·lectiu en diversos punts del planeta.

Fotògrafs a peu de la natura

El Simposi de Vila-real conta d’una manera destacada amb la presència d’importants fotògrafs de natura. El treball d’aquests professionals capaços de viatjar a qualsevol lloc del planeta per aconseguir la millor foto de natura és clau per entendre l’estat de salut dels ecosistemes. Enguany han sigut protagonistes de les millors fotografies llocs com la Cuba més desconeguda, la reserva marina de Cabo Tiñoso de Múrcia, el desert del Sàhara, la Patagònia sud-americana, els territoris més inhòspits d’Islàndia, les selves centre americanes i l’altiplà dels Andes sud-americans.

rayo

Premi Botànic Calduch Ciutat de Vila-real 2017. “Campamento y rayo”, de Tato Rosés

Conferències i tallers

Enguany el Simposi ha comptat amb interessants conferències de destacats científics nacionals. És el cas del zoòleg Vicente Urios que ha presentat una investigació relacionada amb el xacal daurat, un cànid salvatge del Marroc. ÀguedaCintorres Vitòria ha compartit amb el públic assistent la seua minuciosa investigació sobre la història del llop ibèric al territori valencià. Per la seua banda el paleontòleg Andrés Santos ha contat les últimes investigacions dels dinosaures de Cinctorres (Castelló). Germán Garrote ha parlat de la recuperació del linx ibèric a la península Ibèrica. L’ecòleg català Joandomènec Ros ha presentat les conseqüències del canvi climàtic en el mar Mediterrani. El col·laborador de Samarucdigital i fundador de l’empresa Itinerantur va descobrir els assistents com treballa una empresa de turisme responsable. Durant els tres dies de Simposi també es van oferir conferències d’investigadors arribats d’altres països. És el cas de la biòloga colombiana Paola Rodríguez que va fer un repàs exhaustiu per les 11 espècies de felins que habiten sud-americà. Per la seua banda Montse García Márquez va explicar amb fotografies i vídeos la fauna salvatge de Namíbia.

Premis honorífics EDC Natura 2017

Enguany els guardons que premien la trajectòria professional de destacats biòlegs, investigadors, naturalistes i fotògrafs de natura han sigut per a Joandomènec Ros amb el premi d’investigació Ramón Margalef, Ernest Costa i Savoia que s’ha endut el premi a la conservació Amic Fèlix, Tato Rosé amb el guardó a la divulgació Josef Cavanilles i el nostre col·laborador d’Itinerantur, Chema Rabasa amb el premi de Turisme Ecològic.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X