Connect
To Top

Un huracà en 4D s’estrena a València

L’Oceanogràfic de València ha presentat el cine en 4D més gran d’Espanya amb l’estrena mundial d’ “Huracán”. La pel.lícula ha sigut rodada durant cinc anys en escenaris naturals de tot el món per a recrear com es formen estos espectaculars fenòmens atmosfèrics i detallar els seus efectes, com ha explicat el director del documental, Andy Byatt.

cropped-Logo-Samaruc-Digital-ok-01.jpgUn huracà arrasa tot el que troba al seu pas, però també és una benedicció. Així ho reitera la veu que serveix de fil conductor al documental Huracán, que detalla com després de truncar  vides, destruir pobles i ciutats, els forts vents i pluges també obrin clars en el bosc i entre els corals davall la mar que permeten que la vida es renove. El documental ha sigut gravat durant 5 anys en escenaris naturals des de Senegal fins a Cuba, com ha explicat el seu director, Andy Byatt, en la seua estrena mundial celebrada a l’Oceanogràfic de València.

Un viatge de 15.000 quilòmetres

Cartel_Huracan_100x70El documental ofereix un viatge al llarg de 15.000 quilòmetres, entre Àfrica i Amèrica, i també ix a l’espai exterior, per observar com es forma un huracà atlàntic i els seus devastadors efectes. Un ambiciós projecte que ha costat 7 milions de euros amb la direcció de Byatt, que va iniciar la seua trajectòria en la sèrie Natural History Unit de la BBC. Les seues pel.lícules han sigut reconegudes amb premis com els EMMY i els BAFTA. Destaca la seua participació en les series britàniques El Planeta Azul i Planeta Tierra i com a codirector de la pel.lícula Deep Blue, conegut documental sobre el medi marí.

El cine 4D més gran

L’estrena d’Huracán, ha servit per a mostrar el cine 4D més gran d’Espanya, amb 192 seients, que forma part de la nova oferta que ofereix l’Oceanogràfic als visitants. Les experiències sensorials d’un cine 4D superen a visió en 3D i inclouen també el tacte i l’olfacte. En la projecció l’espectador sent el vent, es banya amb l’aigua de pluja o de la mar o rep els impactes de la violència de la natura en la seua pròpia butaca. Tot unit a la projecció esteròscopica característica de les pel.lícules en tres dimensions que generen en el cervell la sensació d’estar observant imatges en volumen.

Després d’estrenar-se a l’Oceanogràfic de València, Huracán, continuarà el seu recorregut de distribució per altres ciutats del món.

A3_Horizontal_CINE-4Dweb

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X