Connect
To Top

La masia Mosquera, el barranc d’Almanzor i Almedíjar

L’arbre més emblemàtic de la Serra d’Espadà és, sens dubte, la surera. Anem amb Itinerantur fins Almedíjar, a la comarca de l’Alt Palància, per conèixer de prop el treball que, de forma ancestral, es realitza al voltant d’aquest arbre. La ruta ens porta a la Masia de la Mosquera i ens baixa al poble pel barranc d’Almansor.

cropped-Logo-Samaruc-Digital-ok-01.jpgSureraEns situem en un dels cors de l’immens Parc Natural de la Serra d’Espadà. El que fa realment especial a este territori són els seus espessos boscos de sureres, els arbres del suro que van decidir viure ací per les especials característiques orogràfiques i climatològiques. És l’autèntica Selva Mediterrània. I bé mereix eixe àlies.

Començarem la nostra ruta endinsant-nos pel barranc de la Mosquera, deixant-nos guiar per un paisatge immens i selvàtic fins a la masia homònima, antic centre de producció del  suro per a tabs de vins i caves de tota Espanya. Després d’un senzill descens pel barranc de Almanzor (qui era aquest personatge? I què té a veure amb el Castanyer monumental?) i d’haver aprés quasi tot sobre l’aprofitament d’aquest impressionant bosc, arribarem a l’antiga població morisca d’Almedíjar, famosa per les seues fonts, els seus formatges ecològics fabricats a la manera tradicional (amb flor de card) i els seus vins negres, els quals estan ja aconseguint justa fama. Tot ho podrem degustar abans de finalitzar l’activitat a l’hora de menjar.

A Itinerantur no deixen de treballar

Encara que fins a març de 2017 no treuran calendari d’activitats programades, a Itinerantur no deixen de treballar! Qualsevol de les rutes que trobareu al seu web www.itinerantur.com (i moltes altres que tenen guardades) les poden organitzar per a vosaltres i els vostres amics i familiars quan vulgueu. Passareu un dia inoblidable on natura, cultura i gastronomia seran les protagonistes. Què espereu? Contacteu-los!

Logotipo Principal

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X