Connect
To Top

Aigua amb CO2 de la indústria del taulell per a regar cítrics

El projecte europeu Fertilife permet capturar CO2 de la indústria amb aigua que després s’aprofita per a regar cultius. La iniciativa s’està probant en uns camps de taronges d’Onda amb la col.laboració d’una factoria del taulell. La investigació vol mostrar la viabilitat de l’ús d’aigua carbonatada per a reg com a embornal de CO2 industrial, facilitadora de l’absorció de nutrients per part dels arbres i reductora de l’ús de quelats.

cropped-Logo-Samaruc-Digital-ok-01.jpgLa Unió de Llauradors participa en un projecte europeu Life, denominat Fertilife, per a capturar amb aigua el CO2 d’una instal·lació industrial ceràmica i posteriorment utilitzar l’aigua carbonatada resultant per a regar una plantació de cítrics.

Aquest innovador projecte està coordinat per l’empresa Sistemes Energètics S.L., i compta amb la participació de Grupo Euroatomizado S.A., La Unió de Llauradors i Ramaders, la Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos (ASCER) i la Asociación de Investigación de las Industrias Cerámicas-Instituto de Tecnología Cerámica (AICE-ITC).

Durant els primers mesos del projecte s’ha instal·lat en una parcel·la de cítrics d’Onda seleccionada prèviament el capçal de reg apropiat per a realitzar les proves previstes durant el projecte. Es tracta de 2 hectàrees de cultiu amb producció fonamentalment de taronja de la varietat Valencia Late.

Aigua carbonatada per a regar cítrics

L’aigua utilitzada per a capturar el CO2 es va a emprar per a regar la parcel·la pilot de cítrics, amb l’objectiu de demostrar la viabilitat de l’ús d’aigua carbonatada per a reg com a embornal de CO2 industrial, com facilitadora de l’absorció de nutrients per part dels arbres i com a reductora de l’ús de quelats. A més, es van a monitoritzar també la respiració edàfica del sòl, el contingut en nutrients de les fulles o el calibre de la fruita, per a valorar els seus efectes positius.

Actualment s’està treballant en el disseny del sistema pilot de captura de CO2 més idoni per a ser instal·lat en la planta d’emissió que serà construït en els pròxims mesos.

Fertilife es va iniciar a l’octubre de 2015 i es desenvoluparà fins a desembre de 2018. Es tracta d’un projecte recolzat i co-finançat per la Comissió Europea a través del Programa Europeu Life de Mitigació del Canvi Climàtic,

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X