Connect
To Top

Samarucdigital es presenta a Castelló

Samarucdigital ja nada a Castelló. Recentment el portal transmèdia d’informació ambiental de tota la Comunitat Valenciana s’ha presentat davant del públic castellonenc. L’equip de SamarucDigital volem agrair la calor i el suport de tots els castellonencs.

Colaborador Samaruc

Abel Campos

El nou portal d’informació mediambiental, SamarucDigital, que cobreix tot el territori valencià s’ha presentat a la Llotja del Cànem de Castelló amb un gran èxit de participació. La cita amb el públic de castellonenc va convocar a gent del món de la natura, l’excursionisme, la ruralia, l’agricultura, l’ensenyament, la llengua, la investigació, la conservació dels ecosistemes i la política.

L’extraordinari paisatge castellonenc

L’acte va consistir en la projecció d’una sèrie de vídeos que van anar mostrant cadascuna de les seccions del portal. SamarucDigital va descobrir als assistents tot el treball que fins ara s’ha realitzat a les comarques castellonenques. L’estudi de les àguiles de panxa blanca de la serra d’Espadà, la neteja del riu Millars duta a terme per un grup de voluntaris, l’acomiadament del Roure Gros del Barranc dels Horts d’Ares del Maestrat, els boscos caducifolis del nord de Castelló o el cens d’aus rapinyaires des del Desert de les Palmes va entusiasmar el públic. Recordem que la província de Castelló atresora uns paisatges i una biodiversitat envejable per qualsevol país del nord d’Europa.

Els nostres padrins

La presentació oficial de SamarucDigital a Castelló va comptar amb la presència de destacades personalitats del món de la conservació, l’educació ambiental i la investigació universitària. Javier Marzal, catedràtic de comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló va valorar molt positivament el caràcter transmèdia del portal. El filòleg i sociolingüista, Vicent Pitarch, en representació del Centre Excursionista de Castelló es va oferir a col·laborar amb el portal així com l’experiència del CEC a SamarucDigital. Isabel Queral, directora conservadora del Barranc dels Horts d’Ares del Maestrat, va parlar de la importància dels mitjans de comunicació que s’expresen en valencià de la natura valenciana. Per la seua banda, Joan Castany, director del Grup Au, va donar molta importància a l’equip de professionals que conforma SamarucDigital, molts d’ells amb més de 15 anys d’experiència en el periodisme ambiental.

Per la seua banda tant el director de SamarucDigital, Álvaro Olavarría, com el responsable de continguts, Fèlix Tena, van subratllar la importància del finançament, tant pública com privada, per tal que el portal tinga una llarga vida dedicada a la natura del País Valencià.

Caves i formatges ecològics12493423_1677175315883449_6489483946460914168_o

L’acte va comptar amb el patrocini de dues empreses castellonenques molt arrelades al territori, a la ruralia i al medi ambient castellonenc: la Bodega Vino Magnanimus de Vilafamés que va oferir als presents el seu cava ecològic creat per a un planeta millor i l’empresa Quesos de Catí, el formatge artesà del Maestrat, amb una selecció de formatges ecològics.

SamarucDigital en el futur

SamarucDigital és un mitjà de comunicació especialitzat en la informació del medi ambient i la natura de tot el territori valencià. Fa uns mesos el portal transmèdia es va presentar davant els veïns de València amb un grandíssim èxit de participació. El lloc triat va ser el Jardí Botànic de la Universitat de València. Pròximament el nostre peixet farcit d’històries ambientals es presentarà a Alacant i altres ciutats d’arreu del territori valencià.

 12513529_1677176979216616_7059291043191045721_o

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X