Connect
To Top

La veritat de l’agricultura ecològica

La Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica, SEAE, i el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana han organitzat a València una jornada per a contar-li a la societat la veritat dels aliments ecològics. Per què bona part dels consumidors continuen sense conéixer la seua bondat? Què o qui està fallant perquè no arribe la informació al voltant dels aliments ecològics a la societat?

Colaborador Samaruc

Abel Campos

Espanya és el país de la UE amb major superfície dedicada a la producció ecològica amb 1,6 milions d’hectàrees de conreu. En els darrers anys el consum nacional de menjar ecològic ha augmentat però el 75% de la producció ecològica espanyola continua exportant-se.

Fa 20 anys el menjar ecològic era un exotisme a Espanya. En l’actualitat cada vegada és més freqüent trobar-se en les grans superfícies comercials espais reservats als aliments ecològics. Però si atenem a la seua extraordinària qualitat, avalada a més per rigorosos estudis científics, les zones dels supermercats dedicades al menjar ecològic ens poden semblar massa menudes.

Els aliments ecològics es produeixen per mitjà de tècniques respectuoses amb el medi ambient i amb el benestar dels animals. El fi últim dels productors ecològics és obtenir aliments d’alta qualitat. En definitiva l’alimentació ecològica ofereix nombrosos beneficis per al medi ambient i per a la salut de les persones. I si els aliments ecològics són així de sans i respectuosos amb el nostre planeta perquè motiu la societat no coneix categòricament els seus beneficis?

La Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica, SEAE, i el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, CAECV. han organitzat a la Universitat Politècnica de València una jornada dedicada als aliments ecològics. Amb un títol més que suggerent ‘Ciència i aliments ecològics: diguem la veritat!’ diversos especialistes han parlat dels beneficis dels aliments ecològics però també de les veritats i mentides que envolten a la seua idiosincràsia. Els objectius dels organitzadors han sigut divulgar els avantatges ambientals de la producció agrària ecològica, difondre els seus beneficis nutricionals i per a la salut i finalment establir mecanismes de comunicació més directes entre els protagonistes de la producció i investigació ecològica i els mitjans de comunicació.

Aliments ecològics i salut

La jornada ha comptat amb diversos especialistes de la producció ecològica, la investigació i de la salut. Els aliments ecològics entre altres avantatges, tenen l’aptitud de prevenir malalties.

La salut de l’agricultura ecològica valenciana

L’agricultura ecològica al territorio valencià també ha crescut en els darrers 20 anys. En l’actualitat hi ha vora 1400 productors ecològics i unes 350 empreses dedicades a aquest sector, segons dades del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.

Agricultura convencional o ecològica?

Malauradament el panorama que il·lustren alguns llauradors ecològics sobre la salut del planeta no és massa afalagador. Una inacabable sèrie de productes químics continuen enverinant lentament el nostre planeta de terra i aigua.

La jornada ‘Ciència i aliments ecològics: diguem la veritat!’ va finalitzar amb una interessant taula redona formada per esportistes d’elit, periodistes ambientals, llauradors ecològics, consumidors i botiguers ecològics. Unes 60 persones van assistir a l’acte que també va ser emés en directe per streaming.

Punxa ací per a veure la primera part de la jornada

Punxa ací per a veure la segona part de la jornada

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X