Connect
To Top

Els vigilants del campament tortuga

El campament Platja Punta II, situat a l’Albufera, espera el naixement de 79 tortugues marines. Els ous estan soterrats davall l’arena davant l’atenta vigilància d’un grup de voluntaris que de dia i de nit, amb pluja o mala mar s’encarreguen de vigilar el niu i protegir-los. Un d’ells, Enrique Lluch, ens envia este vídeo on mostra com transcorreix l’espera.

Un grup de voluntaris espera el naixement d’un niu de tortuga marina en el campament Platja Punta II, dins el parc natural de l’Albufera de València. La vigilància es mantindrà dia i nit fins que les tortugues trenquen la closca i comencen a eixir de l’arena, dins un projecte organitzat per l’associació d’educació i conservació dels animals XALOC. Un dels voluntaris, Enrique Lluch, és l’autor del vídeo que vos presentem en el Refugi del Lector, on mostra com és l’activitat al campament.

Els 79 ous del niu foren trobats en una platja de La Mata Torrevieja. És el tercer cas en els últims anys en que es detecta la presència de nius de tortuga babaua (Caretta caretta) al territori valencià. Els altres dos nius es localitzaren a Puçol i a la platja de Sant Joan d’Alacant. Les cries d’esta última posta foren alliberades recentment a Elx. Els tècnics decidirem en tots els casos traslladar els ous a la platja de La Punta, una zona de reserva tranquil·la i apartada on es pot fer un millor seguiment del niu.

Un fet insòlit

La posta d’ous de tortuga marina al mediterrani occidental és un fet insòlit, del qual no es tenen registres des de fa més de 200 anys. Una descobriment de gran transcendència mundial, perquè les tortugues solen pondre els ous en la mateixa zona on van nàixer.

SamarucDigital manté el seu particular seguiment d’este projecte on col.laboren la conselleria de Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, l’Oceanogràfic i la Universitat de València, i que té el suport logístic de la Unitat Militar d’Emergències i el Parador de Turisme del Saler.

Continuarem informant.

la foto

3 Comments

 1. Jesús Tomás

  Tuesday 06 06UTC October 06UTC 2015 at 12:21

  Corrección, en la Punta hay 70 huevos, gracias.

  • samadmin

   Tuesday 06 06UTC October 06UTC 2015 at 17:04

   Gracias Jesús por la corrección. Y gracias por seguirnos

 2. Guadalupe Kurtzman

  Friday 16 16UTC October 16UTC 2015 at 03:38

  Explica que el canvi clim tic planejar sobre les diferents pol tiques del nou govern i assegura que es reduir la burocr cia en els estudis d avaluaci ambiental.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

X